Picnic on the Beach på Lovisa badstrand Plagen 30.6.2022 klockan 16–19

Sommarevenemanget Picnic on the Beach ordnas på Lovisa badstrand Plagen 30.6.2022 klockan 16–19. Efter några års uppehåll står avslappnad picknick med olika strand- och sommaraktiviteter på programmet igen. Picnic-evenemangets höjdpunkt är en gratiskonsert med Younghearted, bekant från tävlingen UMK 2022. Younghearted uppträder klockan 18 och före dem Lovisaartisten Severi klockan 17–17.30.

Younghearted och Severi uppträder i en gratiskonsert

Younghearted består av sångaren Reeta Huotarinen och gitarristerna Atte Ranta och Emil Korkiakoski och känd för sina extatiska liveuppträdanden och känslofulla låtar med akustiskt sound. Trion träffades i gymnasiet och grundade Younghearted 2015. Ett år senare kom gruppen ut med sitt debutalbum Nuorisydän, som sålt platina. En av de mest minnesvärda låtarna i albumet är hitten Hetkeksi, som uppnått gränsen för trefaldig platina (över 12 miljoner streamningar). Bandet släppte sitt efterlängtade andra album Vapaa i juni 2019 och blev nominerad för Emmapris i kategorin Årets band 2020. På albumet finns bland annat låten Vaikeeta, som streamat guld, samt låtarna Hullaannun och Sun syliin. Bandet hade en kort paus i uppträdandena men återförenades i UMK-tävlingen och uppträder nu 30.6 för Lovisaborna vid det avgiftsfria utomhusevenemanget för hela familjen.

Bild: Younghearted 2022 / Pietari Purovaara – Assets

På våren nådde Severi framgång i låtskrivartävlingen BiisiVelmu 2022, arrangerad av Velmu ry (föreningen för levande musik i Vanda), genom att vinna hela tävlingen med låten For you.

För Severi är skrivandet och framframförandet av musik en viktig form av kommunikation för att bli hörd och förstådd. Det bästa sättet att försöka uppnå detta är att använda sig av ackord, melodier, arrangemang och ord för att skapa en helhet som är värd oändligt mer än summan av de delar den består av.

Padel, räddningsuppvisningar och mycket mer

Genast då evenemanget börjar kan deltagarna pröva på padel gratis – 15 minuter långa spelturer kan bokas bredvid padelbanan genast från och med klockan 16. Under hela evenemanget har deltagarna också möjlighet att pröva på bland annat paddling*, sup-paddling* och beachvolley. Finlands simundervisnings- och livräddningsförbund presenterar sig och ordnar räddningsuppvisningar. Trevlig sommarläsning kan lånas på bokbussen, som besöker området.

Lovisa ungdomsfullmäktige medverkar också i evenemanget. De presenterar sin verksamhet i ett eget tält, och Sofia Pirhonen och Samuel Kauppi från ungdomsfullmäktige är evenemangets programledare.

Utöver läckerheter från Plagens kiosk finns det bland annat meterlakrits och ukrainska delikatesser till salu. Saltsugna evenemangsdeltagare betjänas också av Sääkär Korv.

Under evenemanget kan man också få ansiktet målat, spela schack på stranden, chilla och umgås med glada människor!

Här trivs du garanterat – varmt välkommen!

Affischen för Picnic on the Beach 2022 (pdf)

*EDIT 30.6.2020
Borgå miljöhälsovård meddelar 30.6.2022:

Blågröna alger har observerats 30.6.2022 i vattnet vid badstranden Plagen,

Undvik att bada under rikliga förekomster av blågröna alger!

Håll barnen borta från stranden vid riklig förekomst, då det kan vara farligt att få vatten som innehåller cyanobakterier i munnen.

Läs mer i meddelandet.