Porvoon ympäristöterveydenhuolto tiedottaa: Koskenkylänjoen uimarannan vedessä on havaittu korkeita bakteeripitoisuuksia – uimista ei suositella

Koskenkylän uimaranta Forsdy simstrand

Loviisan Koskenkylänjoen uimarannalla ei suositella uimista tällä hetkellä. Uimarannalta 14.7.2020 otetussa vesinäytteessä on todettu korkeita pitoisuuksia ulosteperäisiä bakteereja. Tulokset valmistuivat tänään 16.7.2020. Näytteenoton yhteydessä ei havaittu poikkeavaa.

Uimaveden laadun kehittymistä seurataan uusintanäytteellä. Tutkimustulokset valmistunevat maanantaina 20.7.2020.

Näytteiden tuloksista ja veden uimakelpoisuudesta tiedotetaan ympäristöterveydenhuollon internetsivulla osoitteessa: https://www.porvoo.fi/veden-laadun-valvonta-yleisilla-uimarannoilla-ja-talviuintipaikoilla. Muutoksista suositukseen tiedotetaan myös Loviisan kaupungin nettisivuilla www.loviisa.fi .

Uimarantojen viranomaisvalvonta kesällä 2020

Ympäristöterveydenhuolto valvoo yleisten uimarantojen veden laatua Askolassa, Lapinjärvellä, Loviisassa, Pornaisissa, Porvoossa ja Sipoossa. Rannan ylläpitäjä vastaa uimarannan siisteydestä ja turvallisuudesta.

Uimavedestä tutkitaan ulosteperäiset bakteerit. Näytteenoton yhteydessä tarkastetaan rannan yleinen siisteys ja sinilevätilanne. Uimavesinäytteiden tulokset ja sinilevähavainnot ovat nähtävillä uimarantojen ilmoitustauluilla ja ympäristöterveydenhuollon nettisivuilla.

Uimarantojen käyttäjät voivat ilmoittaa havainnoista terveydensuojeluun sähköpostitse osoitteeseen ymparistoterveydenhuolto@porvoo.fi tai puhelimitse päivystävälle terveystarkastajalle arkisin klo 9-12 puh. 040 168 8844.