Puukouluhankkeet etenevät – seuraavaksi laaditaan tarjouspyynnöt

Uuden ruotsinkielisen yläasteen rakentaminen sekä Koskenkylän koulukeskuksen laajentaminen ja peruskorjaaminen on hyvin laaja kokonaisuus. Laajuudesta kertoo esimerkiksi se, että Loviisan kaupunki pyytää ulkopuolisia asiantuntijoita laatimaan tarjousasiakirjat.

– Tämä ei ole kovin yleinen toimintatapa, Loviisan kaupungin tilapäällikkö Antti Kinnunen sanoo. Asiantuntijoiden avulla varmistamme, että kaikki paperit isossa hankekokonaisuudessa ovat lainsäädännön mukaisia.

Asiakirjojen laadintaan valittiin WSP Finland Oy. Tehtävään on laskettu kuluvan maksimissaan 200 tuntia hintaan 138 euroa tunnissa.

Kahden koulun rakentamista valvoo teknisen lautakunnan lisäksi 14-henkinen kouluhankkeiden seurantaryhmä, joka koostuu johtavista viranhaltijoista, päättäjistä, ulkopuolisesta sihteeristä ja pääarkkitehdista.

Koskenkylän nykyisestä ruotsinkielisestä koulusta muodostuu peruskorjaamisen ja laajentamisen myötä kaksikielinen koulukeskus.

Puurakentamisen asiantuntijat puikoissa

Molemmat koulut tulevat olemaan puurakenteisia. Koskenkylän koulukeskuksen laajennus rakennetaan hirrestä ja ruotsinkielinen yläaste ristiinliimatusta massiivipuusta eli CLT:stä (cross laminated timber).

Antti Kinnunen kertoo, että laajuudestaan ja rakennusmateriaalistaan huolimatta hankkeet noudattavat normaalia rakennusprosessia. Pääsuunnittelijaa ja rakennesuunnittelijaa valittaessa haettiin erityisesti puurakentamisen asiantuntijoita ja myös rakentajia valittaessa huomio kiinnittyy puurakentamisen osaamiseen.

Lisätietoa ajankohtaisista kouluhankkeista