Raideliikennealueiden hankinta ja uusi valotapahtuma kaupunginhallituksessa 23.5.2022

Kaupunginhallitus käsittelee 23.5.2022 kokouksessaan Loviisan vanhan ratapihan raideliikennealueiden hankintaa. Käsittelyssä on myös uuden vuoden tapahtuman uudistaminen ja vuoden 2023 valotapahtuma Ungernin linnoituksella Loistava Loviisa –teemalla.

Kaupunginhallitus käsittelee keskusta-alueen raideliikennealueiden ostamista 260 000 eurolla Senaatti-Kiinteistöiltä ja Väylävirastolta keskusta-alueen palvelujen kehittämistä varten. Alueella olevien pilaantuneiden maa-ainesten puhdistaminen on arvioitu maksavan kaupungille 250 000 euroa.

Alueella on 1900-luvun alussa rakennettu veturitalli ja 1980-luvulla rakennettu tavara-asema. Alueella on myös joitakin vuokramiesten omistamia rakennuksia ja rakennelmia. Alueella on lisäksi skeittipuisto.

Mainitulle alueelle saattaisi olla mahdollista suunnitella esimerkiksi uusi päiväkoti keskusta-alueen läheisyyteen. Maa-alueiden hankinta luo lisäksi edellytyksiä ratkaista alueen halki kulkevan sillan tulevaisuutta koskevat asiat monipuolisemmin. Lopullisen ostopäätöksen tekee kaupunginvaltuusto.

Uudenvuoden- ja valotapahtuma

Loviisan uudenvuoden perhetapahtuman on toivottu muutettavan toteutettavaksi ilman ilotulitusta. Lisäksi on toivottu omaa valotapahtumaa piristämään pimeää vuodenaikaa. Loistava Loviisa -teema nivoo uuden vuoden tapahtuman ja vuoden 2023 valotapahtuman yhteen. Kaupunginhallitus käsittelee nyt 30 000 euron lisämäärärahan vuoden 2022 uuden vuoden järjestelyjä koskien sekä pysyvää valaistusta Ungernin linnoitukselle.

Kaupunginhallituksen esityslista 23.5.2022