Rantatie saadaan kuntoon ennen LWT:tä

Kuvassa Markus Lindroos

Rantatien viimeiset kivetystyöt valmistuvat ennen viikonloppua, ja tien eteläpää Tullisillan kohdalla saa ensi viikolla asfalttipäällystyksen. – Valmista on ennen Loviisan Wanhat Talot -tapahtumaa, yhdyskuntatekniikan päällikkö Markus Lindroos lupaa.

Samalla jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden liikkuminen helpottuu Antinkyläntien ja Laivurinkadun risteysalueella Rantatieltä Plagenin uimarannalle päin ja päinvastaiseen suuntaan kuljettaessa.

Myös Vesikujan, Perämiehenkujan ja Pursimiehenkujan risteysalueet, joista on puuttunut pieni pätkä päällystettä, saadaan kuntoon ensi viikon aikana.

Ihan ongelmitta kaikki ei ole sujunut. Esimerkiksi osa sulkuventtiileistä jäi Rantatien asfaltointivaiheessa virheellisen työn takia kevyenliikenteen päällystyksen alle.

– Korjaustoimenpiteet tehdään ensi viikolla 21.-24.8. välisenä aikana, joten voiton puolella ollaan siinäkin asiassa, Lindroos sanoo.

Risuja ja ruusuja tekijöille

Rantatien 30 km/h rajoitus säilyy edelleen voimassa. Lindroos kehottaa autoilijoita noudattamaan varovaisuutta ja ottamaan huomioon kadun muuttuneet ajolinjat.

Lehdissä ja sosiaalisessa mediassa on käyty vilkasta keskustelua Rantatien uusista kanttikivistä. Joissakin postauksissa on arveltu, että ne voivat viiltää renkaita puhki. Lindroos myöntää, että joissakin tapauksissa näin voi käydä, mutta korostaa että reunakiviä ei ole asennettu kenenkään harmiksi vaan turvallisuuden parantamiseksi.

– Ja auton nopeus tulee luonnollisesti sovittaa tilanteeseen sopivaksi, hän lisää.

Pysäköintipaikkojen terävien reunakivien ja suojatiekorotusten on pelätty rikkoutuvan esimerkiksi lumiaurausten yhteydessä ja mahdollisesti aiheuttavan vaaratilanteita.

– Olemme tiedostaneet asian, ja siksi alueella olevat reunakivet ja korotukset pitää ottaa huomioon talvikunnossapidossa. Työt on vain tehtävä aikaisempaa huolellisemmin.

Syyskuussa avajaisjuhlat

Lindroos kertoo, että Rantatien iso ja lähes vuoden kestänyt korjausurakka on kiinnostanut asukkaita kovasti ja muutkin tienkäyttäjät ovat ottaneet siihen aktiivisesti kantaa.

– Olemme saaneet urakasta jonkin verran negatiivista palautetta, mutta iloksemme myös runsaasti positiivista palautetta.

Rantatien asukkaat ovat olleet tyytyväisiä siitä, että ajonopeudet laskevat ja että tiellä on aikaisempaa turvallisempaa liikkua niin autolla, pyörällä kuin jalkaisinkin. Urakan ansiosta myös vesihuollon riskejä on vähennetty huomattavasti, ja se koskee sekä vesihuoltolaitosta että alueen kiinteistöjä.

– Kohta kaikki on valmista, ja syyskuun puolivälissä on syytä juhlistaa yhdessä uutta Rantatietä.

Rantatien ”avajaisista” kerrotaan lisää myöhemmin.