Read Hour Loviisassa 8.9. – ohjelmaa nuorille

Suomen suurin lukutaitokampanja, Read Hour, saapuu Loviisaan. Keskiviikkona 8.9.2021 Ohjaamo sekä Loviisan keskustan nuorisotila Forum muuntuvat Read Hour -areenoiksi.

Kolmatta kertaa järjestettävä kampanja laajenee nyt myös Suomen rajojen ulkopuolelle, kun lukutaitoa juhlitaan Ruotsissa, Virossa ja Iso-Britanniassa. Kampanjaa suojelee kolmatta vuotta peräkkäin presidentti Sauli Niinistö. Mukana on myös joukko vaikuttajia, jotka juhlivat kampanjaa omissa sosiaalisen median kanavissaan. 

Read Hour -kampanjaa juhlitaan 1.–8.9. Se huipentuu YK:n lukutaitopäivänä 8.9. kello 19 koko Suomen yhteiseen lukutuntiin. 

Kampanjan tavoitteena on innostaa erityisesti nuoret lukemisen pariin ja juurruttaa Suomeen lukemiselle hurraava juhlapäivä. Lue lisää kampanjasta: www.readhour.fi 

Read Hour Loviisassa

Keskiviikkona 8.9. Ohjaamo sekä Loviisan keskustan nuorisotila Forum muuntuvat Read Hour -areenoiksi. 

Nuorisotila Forum on avoinna 79 luokkaisille nuorille kello 18–20.  Kello 19 on mahdollisuus osallistua koko Suomen yhteiseen lukutuntiin sekä suomen että ruotsin kielellä. Forumiin pystytetään pop-up-kirjasto, josta voi kirjastokortilla lainata mukaansa nuorille suunnattuja kirjoja. Read Hour –kampanjana kirjasto tarjoaa nuorille mahdollisuuden saada ilmaiseksi uusi kirjastokortti kadonneen tilalle. Nuorisotilassa on myös hiljaisia huoneita lukemista varten. 

Myös Ohjaamossa on pop-up-kirjasto kello 18–20. Ohjaamo on avoinna 1529 vuotiaille nuorille. 

Loviisan kaupunki kuuluu Lukeva Kunta verkostoon. Verkoston tavoitteena on esimerkiksi rakentaa kunnan sisälle uudenlaisia malleja lukutaitotyön tekemiselle, kertoo hankekoordinaattori Jaana Laaksonen.  Loviisan kaupungin kirjasto, Ohjaamo sekä nuorisopalvelut ovatkin yhdessä toteuttamassa Read Hour kampanjaa Loviisassa. 

 Read Hour kampanjaan voi osallistua esimerkiksi seuraavilla tavoilla: 

  • Valitse oma tapasi lukea ja osallistu koko Suomen yhteiseen lukutuntiin 8.9. kello 19. Jaa parhaat lukuvinkkisi, osallistu keskusteluun ja innosta muita mukaan sosiaalisessa mediassa hashtagilla #ReadHour.

  • Koulut voivat osallistua suoraan Read Hour Live -virtuaalilähetykseen 8.9. kello 10–11. Ohjelmassa on muun muassa nuorten tekemää ohjelmaa ja ajankohtaisia vieraita. Lisäksi lähetyksen aikana jaetaan ensimmäinen Read Hour -palkinto, jonka voittajan nuoret itse saavat äänestää. Ohjeet osallistumiseen löytyvät kampanjan verkkosivuilta www.readhour.fi. 

Lisätietoja: hankekoordinaattori Jaana Laaksonen, puh. 044 055 5499