Rosk’n Roll tiedottaa: Juhannus vaikuttaa jätehuoltopalveluihin

Juhannus aiheuttaa aikataulumuutoksia jäteastioiden tyhjennyksiin Rosk’n Rollin alueella. Juhannusviikon jätekuljetukset ajetaan päivää normaalia aikaisemmin. Jäteasemat ovat suljettuina juhannusaattona ja juhannuspäivänä.

Loppuviikosta moni meistä vetäytyy viettämään keskikesän juhlaa. Rosk’n Rollin jäteasemat palvelevat vakituisia asukkaita siinä, missä mökkiläisiäkin. Paras päätepiste mökin jätteille on juuri jäteasema.

Suurimman osan kotitalouksien jätteistä voi oikein lajiteltuna tuoda maksutta jäteasemillemme. Rosk’n Rollin palveluneuvojat opastavat mielellään jäteasioissa ja ohjaavat asiakasta purkamaan eri jätelajit omiin keräysastioihin ja oikeille jätelavoille. 

Rosk’n Rollin asiakaspalvelu sekä jäteasemat ovat suljettuina perjantaista sunnuntaihin 23.–25.6.2023 Itsepalveluasiointi on mahdollista sunnuntaina 25.6. Loviisan, Inkoon ja Tammisaaren jäteasemilla. Vaarallisen jätteen itsepalvelukontit ovat käytössä joka päivä klo 7–22.

”Kätevintä on tarkistaa lähimmän jäteasemasi aukioloajat nettisivuiltamme rosknroll.fi. Suoraan etusivulta löydät ajankohtaiset jäteasematiedot sekä lähimmän ekopisteesi sijainnin”, muistuttaa kuljetuspäällikkö Mika Toivari.

Jäteastioita ei jätetä tyhjentämättä

Juhannus aiheuttaa myös aikataulumuutoksia jäteastioiden tyhjennyksiin Rosk’n Rollin alueella. Juhannusviikon jätekuljetukset ajetaan päivää normaalia aikaisemmin. Jäteastioita ei siis juhannuksen takia jää tyhjentämättä.

Kiinteistöjen jäteastioiden tyhjennyspäivät poikkeavat toisinaan normaaleista esimerkiksi pyhien takia. Rosk’n Rollilta voi tilata tekstiviesti-ilmoituksen (osoitteessa rosknroll.fi/lisapalvelut) poikkeavista jäteastian tyhjennyspäivistä.

Sekajätetyhjennykset ja jäteasemien aukiolot palautuvat normaaliin aikatauluun maanantaina 26.6. Jäteasemilla sekä jätepisteillä saattaa olla ruuhkaa heti juhannuksen jälkeen. 

Jätepisteiden siisteys on meidän kaikkien asia

”Juhlapyhien aikana jätepisteet pursuavat herkästi yli, ja huomioimme tämän toiminnassamme kesäsesongin aikana. Hyvänä esimerkkinä voi ottaa kesäkauden tiivistyneen tyhjennysrytmin vilkkaimpien sekajäte- ja ekopisteiden osalta”, Mika Toivari sanoo.

Jätepisteiden siisteys on asia, mihin kaikki voimme vaikuttaa. Jätteitä ei saa jättää eko- ja sekajätepisteiden astioiden ulkopuolelle. Etenkin sekajätepisteiden säiliöiden kohdalla on hyvä pitää mielessä, että ne ovat vain pisteen käytöstä erikseen maksavien asiakkaiden roskapusseille.

Jokainen meistä voi pohtia, miten juhannusta voidaan viettää vähäjätteisemmin ja siistimmin:

  • Vie juomatölkit ja -pullot kauppojen pullonpalautusatomaatteihin.
  • Lajittele kierrätettävät jätteet (metalli, paperi, kartonki, lasi- ja muovipakkaukset) ja pakkaa jätteet tiiviisti. Jos mahdollista, vie jätteet jätepisteille vasta juhannusta seuraavana viikkona.

Rosk’n Rollin verkkosivuilta löytyvästä jäteoppaasta saat hakutoiminnon kautta kätevästi ohjeet eri jätteiden lajitteluun.

Kuva:

Juhannusviikon jätekuljetukset ajetaan päivää normaalia aikaisemmin. Jäteastioita ei siis juhannuksen takia jää tyhjentämättä. Kuva: Rosk’n Roll

Lisätietoja:

Rosk’n Roll asiakaspalvelu, puh. 020 637 7000 arkisin 8.30–15.30 (pvm/mpm)
asiakaspalvelu@rosknroll.fi
rosknroll.fi