Rosk’n Roll tiedottaa: Oikeat jäteneuvot löytyvät helposti Rosk’n Rollin uusilta verkkosivuilta

Useimmille itä- ja länsiuusmaalaisille Rosk’n Roll on paras tietolähde lajittelu- ja jätteenkuljetusasioita mietittäessä tai jäteasemakäyntiä suunniteltaessa.

Kaikki eivät ehkä tiedä sitä, että Rosk’n Roll-yhtiön lakisääteisiin perustehtäviin kuuluu myös jäteneuvonta ja siinä  www.rosknroll.fi -sivusto noin 155 000 vuosittaisella kävijällään on tärkeä kanava.

”Asiakas ja ympäristö ovat kaiken toimintamme ytimessä, ja meille viestinnän ja kierrätysvalmennuksen parissa työskenteleville se merkitsee muun muassa sitä, että panostamme paljon juuri neuvontaan. Meille on tärkeää viestiä aktiivisesti ulospäin ja jakaa lajitteluohjeita sekä muita jätteisiin liittyviä neuvoja asiakkaillemme, esimerkiksi erilaisten tapatumien yhteydessä”, sanoo Rosk’n Rollin viestintäpäällikkö Seija Päivänsalo-Nykänen.

Etenkin lajitteluneuvoja kysellään paljon, ja yhtiön verkkosivujen viime kevään uudistuksen jälkeen on asiakkaiden ollut entistä helpompaa löytää itse vastauksia kysymyksiinsä aina biojätteestä akkuihin.

Hakutoiminto on näppärä ja se tunnistaa koko joukon synonyymeja, mutta toisinaan kysymys on niin hankala, että tekniikan rajat tulevat vastaan. Kiperissä tilanteissa voi kysymykset osoittaa asiakaspalveluun asiakaspalvelu@rosknroll.fi tai ottaa yhteyttä Rosk’n Rollin ympäristökouluttajiin, jotka tavoittaa osoitteesta neuvonta@rosknroll.fi.

Hyviä neuvoja monin eri tavoin

Painetulla materiaalilla on myös paikkansa; sekä asiakaslehti Roskista että Rosk’n Rollin seinäkalenteria pidetään arvossa.

”Seinäkalenteri roikkuu lukemattomien kotien seinällä toimialueellamme Länsi- ja Itä-Uudellamaalla ja se sisältää paljon käytännöllisiä lajitteluvinkkejä ja muuta hyödyllistä tietoa, muun muassa kiertävien jätekeräystemme aikataulut. Kuvamateriaali koostuu asiakkaidemme lähettämistä kuvista”, sanoo Seija Päivänsalo-Nykänen ja muistuttaa, että kuvakisa vuoden 2023 kalenteriin jatkuu vielä syyskuun ajan.

Neuvontakanavat ovat joustavia, helposti saavutettavia ja kehitetty asiakkaiden tarpeiden mukaan. Myös vuorovaikutus on keskeistä: Rosk’n Rollin ympäristökouluttajan voi esimerkiksi kutsua taloyhtiön talkoisiin tai jonkin yhdistyksen kokoukseen, vaihtoehtona on myös tulla informatiiviselle tutustumiskierrokselle Porvoon tai Lohjan jätekeskukseen.

Perheen nuorimmat – tulevaisuuden lajittelijat ja kierrättäjät – ovat myös keskeinen kohderyhmä ja kasvattaakseen kouluikäisten lasten kiinnostusta jätehuoltokysymyksiin Rosk’n Roll on muun muassa ottanut käyttöön mobiilipelejä. Myös opetuskansio Otto ja Ronja kierrättävät on ollut pidetty kouluissa samoin kuin Kierrätysexpertit-kilpailu, joka on suunnattu nelosluokkalaisille.

”Roskamysteeri luokassa, Roskarastit jätekeskuksessa, päiväkoteihin ja kouluihin lainaksi annettavat Jätejengin käsinuket… On monia tapoja lähestyä jätehuoltokysymyksiä”, toteaa Seija Päivänsalo-Nykänen.

Uutta tänä syksynä on Lajittelulähettiläs-nimellä kulkeva yhteistyömuoto, joka toteutetaan yhdessä paikallisen urheiluseuran kanssa.

”Kehitämme jatkuvasti tapaamme levittää tietoa jäteneuvonnasta. Parhaillaan teemme porvoolaisen juniorijääkiekkoseura Hunters Juniorsin kanssa yhteistyötä, jossa olemme luoneet lajitteluaiheisen tietopaketin ja mobiilipelin sekä pelaajille että heidän vanhemmilleen. Tarkoitus on testaamisen ja kehittämisen jälkeen laajentaa samaa mallia myös muille järjestöille ja harrastusseuroille”, sanoo Seija Päivänsalo-Nykänen.

Www.rosknroll.fi -sivustolta ”Neuvonta”-välilehden alta on helposti löydettävissä ja selailtavissa tarjontamme niin lapsille kuin aikuisille. Kannattaa myös seurata Rosk’n Rollin ajankohtaisia julkaisuja Facebookissa ja Instagramissa sekä käydä katsomassa informatiivisia videoita, jotka löytyvät yhtiön Youtube-kanavalta.

Lisätietoja:

Rosk’n Rollin asiakaspalvelu (arkisin 8.30–15.30), puh. 020 637 7000 (pvm/mpm), asiakaspalvelu@rosknroll.fi.

Ylempi kuva:

”On monia tapoja lähestyä jätehuoltokysymyksiä. Nelosluokkalaisten Kierrätysexpertit-kisa on hyvä esimerkki jäteneuvonnastamme lapsille”, sanoo Rosk’n Rollin viestintäpäällikkö Seija Päivänsalo-Nykänen.

Lajitteluneuvoja kysytään paljon ja Rosk’n Rollin verkkosivujen viime kevään uudistuksen jälkeen on asiakkaiden ollut entistä helpompaa löytää itse vastauksia kysymyksiinsä aina biojätteestä akkuihin.