Ruotsalaisuuden päivän juhla Loviisassa 6.11.2021

Victoria Lindqvist muotokuva

Svenska dagen eli ruotsalaisuuden päivää vietetään perinteisellä juhlalla Lovisavikens skolassa lauantaina 6. marraskuuta kello 14 alkaen. Tervetuliaissanat lausuu hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja Thomas Rosenberg ja Rolf Taipale esitelmöi aiheesta ”Manskörssången i Lovisa” (mieskuorolaulu Loviisassa). Musiikista vastaavat juhlavuotta viettävä Fridolins sångare sekä laulaja Victoria Lindqvist, Miika Hjortin säestyksellä.

Mieskuoro Fridolins sångare esiintyy muutamalla laululla, mm. Herman Palmin ”Under rönn och syren”, jonka hän sävelsi 15-vuotiaana. ”Under rönn och syren” on runo nro 2 Topeliuksen Sylvian lauluissa. Fridolinarna perustettiin 90 vuotta sitten ja kuoron ensikonsertti oli 12.12.1931 Loviisan Seurahuoneella.  Johtajina ovat olleet Fridolf Andersson, Holger Backman sekä vuodesta 1978 Arno Kantola.

Lovisa Marthaförening rf:n järjestämän kahvituksen jälkeen on vuorossa konsertti, esiintyjinä Victoria Lindqvist, laulu ja piano sekä Miika Hjorth, kitara.

Victoria Lindqvist on lauluntekijä, äänitaiteilija sekä monipuolinen muusikko, joka yhä enemmän keskittyy soolouran luomiseen. Keväällä 2021 Victoria osallistui The Voice of Finland-laulukilpailuun ja pääsi aina semifinaaliin asti. Sooloprojektin ohella hän luo ja soittaa musiikkia Raka Bananer-lastenmusiikkiyhtyeessä missä hän soittaa perkussioita ja toimii taustalaulajana yhdessä Linda Sundbergin ja Miika Hjorthin kanssa. Folk Utan Dräkt duossa Victoria esittää eroottisia pohjoismaisia kansanlauluja omilla sovituksilla. Folkpopduo Sepian kanssa hän on tehnyt konserttikiertueita sekä Suomessa että ulkomailla. Hänen musiikkimakunsa on laaja, mutta hänella on tapana kutsua luomaansa musiikkia luovaksi popiksi vahvoilla pohjoismaisilla juurilla. Intuitio ja improvisaatio on myös vahvasti läsnä hänen esiintymisissään. Loviisan juhlassa Victoria esittää yhdessä muusikko Miika Hjortin kanssa sekä omia laulujaan että lainattuja kappaleita.