Ruotsinkieliselle yläkoululle uusi sääsuoja ensi viikolla

Lovisavikens skolan eli uuden ruotsinkielisen yläkoulun rakennustyömaalla romahtanut sääsuoja on purettu. Sen tilalle tulevan uuden sääsuojan pystytys aloitetaan viikolla 8. Pystytys vie 1–2 viikkoa.

Rakenteilla olevan koulun sääsuojan romahduksessa vaurioituneiden puurakenteiden purkutyöt on aloitettu ja kastuneiden betonirakenteiden kuivatussuunnitelma on tekeillä.

Onnettomuudessa pystyyn jäänyttä sääsuojan osaa vahvistetaan parhaillaan, ja se tarkastetaan ennen käyttöönottoa ensi viikolla. Sen jälkeen tämän osion rakentaminen voidaan käynnistää uudestaan.

Sääsuojan romahtamisen vaikutuksia koulun rakentamisaikatauluun käsitellään seuraavassa työmaakokouksessa 7.3.2019. Yhteisenä tavoitteena on kuitenkin se, että koulurakennus saataisiin valmiiksi kuluvan vuoden aikana.

Noin puolet rakenteilla olevan Lovisavikens skolan suojaksi pystytetystä sääsuojasta romahti 26.1.2019. Kukaan ei loukkaantunut onnettomuudessa.

Rakenteilla olevien kouluhankkeiden työmaat on varustettu valvontakameroilla, ja niitä valvovat ulkopuoliset vartiointiliikkeet.