Satuviikko tulee jälleen!

Satuviikkoa vietetään Loviisassa 15.–23.10.2022. Yhdessä Koppa-verkoston (lasten ja nuorten kulttuuriverkoston) kanssa myös Loviisassa vietetään satuviikkoa lokakuussa. Viikko rakentuu valtakunnallisen satupäivän ympärille, jota juhlitaan koko maassa tiistaina 18.10.

Valtakunnallisen teemapäivän tavoitteena on luoda lapsille, nuorille ja aikuisille yhteinen elämys arjen kiireiden keskellä ja tarjota kaikenikäisille mahdollisuus uppoutua yhdessä sadun maailmaan. Saduilla, lastenkirjallisuudella ja -kulttuurilla on valtava merkitys lapsen kielen kehitykselle, mielikuvituksen mahdollisuuksien käsittämiselle ja taiteen vastaanottamisen oppimiselle. Laadukas lastenkulttuuri antaa mahdollisuuksia myös vaikeiden kysymysten käsittelemiseen.

Satupäivänä satuja luetaan, esitetään ja käsitellään kaikenikäisten kanssa teattereissa, kirjastoissa, kirjakaupoissa, kouluissa, päiväkodeissa, vanhainkodeissa, kulttuurikeskuksissa ja museoissa ympäri maan. Yhteisen juhlapäivän avulla halutaan nostaa esille satujen merkitystä lapsen maailmassa ja muistuttaa siitä riemusta, jonka yhdessä koettu, hieno tarina synnyttää.

Loviisan satuviikolla on mahdollista tutustua sadun maailmaan monella tapaa: Satuviikko ottaa varaslähdön jo lauantaina 15.10. Teatteri Mukamaksen esityksellä Matkalla maailman ympäri, jossa isoisä tarinoi matkoistaan maailman ääriin ja unelmasta lentää aina avaruuteen asti. Lempeä esitys vie meidät hauskalla tavalla lasten rakastamien kulkupelien maailmaan.

Pääkirjastossa on aapiskirjoista koottu näyttely, joka tarjoaa katsauksen aapisten historiaan Suomessa. Lisäksi vauvakerhossa, päiväkodeissa sekä kaikille avoimesti kirjastossa järjestetään satutunteja ja Liljendalin kirjastossa on satupolku. Satuviikko Loviisassa päättyy 22.10.2022 Teater Fabelin vierailuun Loviisaan kirjastossa ruotsinkielisellä esityksellä Gänget. Joten ainakin on nyt satuilua tarjolla!

Valtakunnallista Satupäivää vietetään 18.10. Toiveena on, että satupäivää vietettäisiin päiväkodeissa, kouluissa, vanhainkodeissa ja ihan jokaisen omassa kodissa! Osoitteessa satupaiva.org löytyy paljon hyviä ideoita päivän viettoon. Nappaa sieltä omasi ja halutessasi ja halutessasi jaa kuvaa päivän vietosta tai tuotoksista meidän Instagramiimme tunnuksin #kulttuuriloviisa, #kulturlovisa, #satuviikkoloviisa, #sagoveckanlovisa, @loviisalovisa, ja vietetään sitä näin myös yhdessä!

Tervetuloa mukaan satujen ihmeelliseen maailmaan!

Satuviikon ohjelma Loviisassa

15.9.–9.12.2022 Aapisia Agricolasta nykyaikaan -näyttely Loviisan pääkirjastossa, Kuningattarenkatu 3

Näyttely tarjoaa myös katsauksen aapisten historiaan Suomessa, ja siihen sisältyy aakkosiin ja sanoihin liittyviä pelejä ja tehtäviä.

15.10. kello 16 Teatteri Mukamas: Matkalla maailmalle. Liput 5 €, Kino Marilyn. Esitys suomeksi.

17.10. kello 13–14 Pop up -kirjasto ja satuja vauvakerhossa, Öhmaninkatu 4, Loviisa.

Vauvakerho toimii vanhempien ja alle 1-vuotiaiden vauvojen avoimena kohtaamispaikkana ja tapaa nyt syksyllä maanantaisin kello 12–14 neuvolan tiloissa (Öhmaninkatu 4, Loviisa). Kirjasto järjestää maanantaina 17.10. kello 13–14 vauvakerhossa pop up -kirjaston sekä satutuokioita.

17.–21.10. Kirjaston satutuokiot Loviisan päiväkodeissa

17.–23.10. Tarinapolku Liljendalin lähikirjastossa

Satupolku menee kirjaston sisätiloihin. Liljendalin lähikirjasto toimii myös omatoimikirjastona, joten sinne pääse käymään myös viikonloppuna. Seikkailun on tuottanut Loviisan kirjasto.

18.10. kello 17.30–17.50 Suomenkielinen satutuokio Loviisan pääkirjastossa. Tule kuuntelemaan satuja Loviisan pääkirjastoon Sadunpäivänä!

Lauantai 22.10. kello 14

Teater Fabel: Gänget. Liput 5 €/lapsi, Loviisan pääkirjasto. Aikuinen ilmaiseksi lapsen seurassa. Esitys ruotsiksi.

Viikon ohjelma myös täällä: Satuviikko 2022 (PDF)