Satuviikko tulee jälleen!

Yhdessä Koppa-verkoston (lasten ja nuorten kulttuuriverkoston) kanssa myös Loviisassa vietetään satuviikkoa lokakuussa. Viikko rakentuu valtakunnallisen satupäivän ympärille, jota juhlitaan koko maassa sunnuntaina 18.10. Satuviikkoa vietetään 10.10.-18.10.2020.

Valtakunnallisen teemapäivän tavoitteena on luoda lapsille, nuorille ja aikuisille yhteinen elämys arjen kiireiden keskellä ja tarjota kaikenikäisille mahdollisuus uppoutua yhdessä sadun maailmaan. Saduilla, lastenkirjallisuudella ja -kulttuurilla on valtava merkitys lapsen kielen kehitykselle, mielikuvituksen mahdollisuuksien käsittämiselle ja taiteen vastaanottamisen oppimiselle. Laadukas lastenkulttuuri antaa mahdollisuuksia myös vaikeiden kysymysten käsittelemiseen.

Satupäivänä satuja luetaan, esitetään ja käsitellään kaikenikäisten kanssa teattereissa, kirjastoissa, kirjakaupoissa, kouluissa, päiväkodeissa, vanhainkodeissa, kulttuurikeskuksissa ja museoissa ympäri maan. Yhteisen juhlapäivän avulla halutaan nostaa esille satujen merkitystä lapsen maailmassa ja muistuttaa siitä riemusta, jonka yhdessä koettu, hieno tarina synnyttää! Valtakunnallisen satupäivän vuoden 2020 teemana on satumatka maailman ympäri, mutta mikään ei estä lukemasta juuri niitä tarinoita, joista itse pitää.

Satuviikon kunniaksi lähtee osana Loviisan varhaiskasvatuksen Pikku Kulttuuripolkua päiväkoteihin lainattavaksi myös Satusalkku, jossa avaimina sadun maailmaan mm. sadutus ja satunopat.

Loviisan satuviikolla on järjestettyä ohjelmaa mm. Sibeliustalossa sekä Tesjoen lähikirjastossa. Toiveena kuitenkin on, että satuviikkoa vietettäisiin päiväkodeissa, kouluissa, vanhainkodeissa ja ihan jokaisen omassa kodissa!

Osoitteessa www.satupaiva.fi löytyy paljon hyviä ideoita päivän viettoon. Nappaa sieltä omasi ja halutessasi jaa kuvaa päivän vietosta tai tuotoksista meidän Instagramiin tunnuksin #kulttuuriloviisa #satuviikkoloviisa #sagoveckanlovisa, ja vietetään sitä näin myös yhdessä!

Tervetuloa mukaan satujen ihmeelliseen maailmaan!

Lisätietoja satuviikosta: kulttuurituottaja Päivi Karppi paivi.karppi@loviisa.fi 040 751 7449

Satuviikon ohjelma Loviisassa

KIRJASTOLLA: 

Lepakon vuosi | Kuvitusnäyttely     3.10.-13.12.2020

Näyttelyssä on esillä kuvittaja Nadja Sarellin luonnoksia, originaalipiirroksia ja kuvituksia lokakuussa julkaistavasta lastenkirjasta Lepakon vuosi. Lisäksi näyttelyssä on esillä kuvittajan työvälineitä sekä teeman liittyviä lainaesineitä Helsingin yliopiston Luonnontieteellisestä keskusmuseosta.

Lepakon vuosi -näyttely on avoinna pääkirjaston aukioloaikoina, 3.10-13.12.2020. 

Syysmysteeri Tesjoen lähikirjastossa:

Kirjastotädin lomasijainen on kadonnut ja hänen mukanaan kirjaston kahvit ja neulekerhon piparit. Onko sijainen syyllinen eväiden katoamiseen ja onko hän lähtenyt livohkaan vai onko hänelle käynyt huonosti? Ratkaise arvoitus vihjeiden perusteella ja selvitä missä sijainen sekä ruuat ovat.

Mysteeri ratkaistavissa 12.10-19.10. Vihjeet löytyvät kirjastosta ja vastauksensa voi jättää vastauslaatikkoon. Oikein vastanneiden kesken arvotaan pieni palkinto.

MUU OHJELMA:

Satutunnit Sibeliustalolla, Alice Kairan näyttelyn yhteydessä 

LA 10.10 Klo 11.00  Suomeksi ja LA 17.10 klo 11.00 Ruotsiksi.

Rajoitetusti paikkoja.  Ennakkovaraus: kirjasto@loviisa.fi

Näyttely avoinna 10.10-15.11.2020. LA-SU klo 11-15

5 €, lapset alle 12 v vapaa pääsy. Lisätietoa näyttelystä: www.porvoo.fi/musiikkiopisto-loviisassa

Satujoogaa perheille

SU 18.10 klo 11.00, Forum

Sukella joogaan sadun kautta! 3-11 vuotiaille lapsille ja kaikenikäisille aikuisille.

Rajoitetusti paikkoja.  Ennakkovaraus: jaana@yogaloviisa.fi

Kino Marilynissä esitetään teemaan sopivaa ohjelmaa sunnuntaina 18.10.2020:

klo 14.30 Risto Räppääjä ja Väärä Vincent, S, 1h 26min (10€),

suomi, tekstitys ruotsi

klo 16.15 Children of the Sea, K7/4, 1h 51min (10€),  japani, tekstitys suomi/ruotsi

Muu ohjelma: www.kinomarilyn.fi

Sibeliustalo, Sibeliuksenkatu 10 Loviisa

Loviisan pääkirjasto, Kuningattarenkatu 3

Tesjoen lähikirjasto, Keskustie 2, 07955 Tesjoki,

Kino Marilyn: Kuningattarenkatu 17, Loviisa

Forum, Brandensteininkatu 13, Loviisa (2 krs.)