Se aidompi joulu löytyy Loviisasta: Mitä kaikkea voitkaan kokea yhden viikonlopun aikana 2.–3.12.2023?

Loviisan Joulun avaus torilla, Loviisan Wanhojen Talojen Joulu, Strömforsin ruukin joulu, Joulu Pernajan Agricola-talolla, Laivasillan joulumarkkinat, Bachin jouluoratorio, Arpan keikka ja paljon muuta. Loviisan Joulun runsas tapahtumatarjonta keskittyy tänä vuonna joulukuun ensimmäiseen viikonloppuun 2.–3.12.

– Tästä tulee kaikkien aikojen joulunavajaisviikonloppu! Tänä vuonna erityisesti torilla on tarjolla aiempaa enemmän ohjelmaa. Ihana Loviisan Joulu tarjoaa kaikille jotain, lapsille, lapsenmielisille ja varttuneille – perinteitä kunnioittaen, lupaa kulttuuri- ja matkailukoordinaattori Nina Wiklund.

Loviisan Joulun avajaisia vietetään Loviisan torilla lauantaina 2.12.2023 kello 10. Joulumuori emännöi ja Loviisan lapsiparlamentin edustajat Mimosa Kiviranta ja Zacharias Karlberg avaavat tapahtuman. Joululauluja esittävät Jeanette Sarström ja Kalle Katz.

Loviisan Wanhojen Talojen Joulu -tapahtumassa pääset kurkistamaan yli satavuotiaiden puutalokotien ainutlaatuiseen joulutunnelmaan. Tänä vuonna viisitoista kotia toivottavat sinut tervetulleeksi. Taloihin on vapaa pääsy.

Loviisan torilla on vilskettä, karusellin kyytiin pääsee ilmaiseksi ja voit nauttia mukillisen kuumaa glögiä tai kahvia. Lapsille on karusellin lisäksi torin tuntumassa poniajelua Ankkuripuistossa (käteismaksu) ja joulukorttiaskartelua Kirkkotorilla. Kauppakeskus Galleriassa voit kuvauttaa itsesi joulupukin kanssa lauantaina kello 10–11. Loviisan joulujulkkis Kimmo kutsuu lapset ja kaikki muutkin joulumieliset ihailemaan tuhansista joulukoristeista koostuvaa pienoismaailmaa. Kimmon joulumaailmaan on vapaa pääsy.

Strömforsin ruukin joulussa lapset pääsevät joulumuorin tonttukouluun ja voivat jututtaa joulupukkia. Kuvankauniissa Strömforsin ruukissa teet lahjalöytöjä ja voit kurkata, miten taitava seppä takoo vesivasaralla, maistella jouluherkkuja ja nauttia uniikista miljööstä. Jää vaikkapa saunomaan jurttaan kaiken jouluilottelun päätteeksi!

Pukinkonttiin löytyy uniikkeja lahjoja, pientä tai suurta Loviisan torilta, Pikkukaupungin Marttojen sOma Joulu -myyjäisistä Forumissa, Laivasillan joulumarkkinoilta, Pernajan Agricola-talon joulutapahtumasta tai Strömforsin ruukin joulumarkkinoilta. Loviisan viehättävistä ja palveluun panostavista pikkupuodeista löydät aina ihastuttavia lahjoja.

Erinomaisia löytöjä voit tehdä myös Loviisan kylissä, kuten Malmgårdissa, jonka kartanopuodista voit ostaa kotiin vietäväksi esimerkiksi kartanon omaa olutta tai luomujauhoja. Skinnarbyn Villissä Kanalassa taas on myynnissä vintagea sekä uutta sisustus- ja lahjatavaraa.

Oman joulukranssin voit tehdä kansalaisopiston pop up -joulukranssitapahtumassa.

Murua rinnan alle saat esimerkiksi historiallisessa Degerby Gillessä, jossa on joulukattaus, ja ravintola Kappelin herkkuja notkuvalla skonssibrunssilla. Tuhannen tuskan kahvilassa on tarjolla joulupuuroa ja luumumunkkeja.

Lauantai-iltana 2.12. on mahdollisuus kuunnella Arppaa Seurahuoneella tai nauttia Bachin jouluoratoriosta Loviisan kirkossa.

Jouluikkunareitti avautuu 1.12. Käy ihastelemassa kolmeatoista jouluikkunaa keskustasta historialliseen alakaupunkiin kulkevan reitin varrella.

Loviisan kaupungin museo esittelee Komendantintalossa vanhan ajan joulun viettoa mausteineen ja ruokineen. Myös museohiiret viettävät juhlaa ovelissa piilopaikoissaan.

Katso kaikki Loviisan Joulun tapahtumat tapahtumakalenteristamme.

Lue lisää Loviisan palveluista ja nähtävyyksistä osoitteesta ihanaloviisa.fi ja Loviisan Wanhojen Talojen Joulu -tapahtumasta loviisanwanhattalot.fi.

Loviisan Joulun esitteen löydät täältä (pdf).

Joulun avajaisviikonloppu Loviisassa 2.–3.12.2023

La klo 10 Loviisan Joulun avajaiset torilla

  • Lapsiparlamentin edustajat Mimosa Kiviranta ja Zacharias Karlberg avaavat Loviisan Joulun.
  • Joululauluja: Jeanette Sarström ja Kalle Katz.

La–su klo 10–16 Tonttumuori torilla

La–su klo 10–18 Karuselli Loviisan torilla, ilmainen

La–su Pikkukaupungin Marttojen joulumyyjäiset, Forum, Brandensteininkatu 13

La–su Poniajelua Ankkuripuistossa, käteismaksu 

La-su klo 10–16 Joulukorttiaskartelua Kirkkotorilla, Agricolan ruotsinkielinen seurakunta, Brandensteininkatu 11

La klo 12–15.15 Pop-up-kranssipaja Mi-talossa, Brandensteininkatu 21

La klo 18 Bachin Jouluoratorio, Loviisan kirkko

La klo 18 Arpan ikärajaton keikka, Seurahuone

La–su klo 10–17 Loviisan Wanhojen Talojen Joulu

La klo 10–16 Joulumarkkinat, Laivasilta

La klo 9–21 Joulutapahtuma Agricola-talolla, Pernajantie 197, 07930 PernajaMm. joulumarkkinat, askarteluverstas ja joulupukki klo 10–14.

2.–3.12. klo 11–16 Strömforsin ruukin joulu

Joulumarkkinat, puodit, pajat ja ravintolat avoinna. Sepän taontanäytöksiä, lapsille Joulumuorin Tonttukoulu. Järjestäjä Vireä Strömfors ry

Muuta joulunajan ohjelmaa

Komendantintalon joulu

Loviisan Joulu -viikonloppuna 2.–3.12.2023 Loviisan kaupungin museo on avoinna la–su klo 10–17. Muulloin museo on avoinna ti–pe ja su klo 12–16. Komendantintalon joulu jatkuu 7.1.2024 saakka. Puistokatu 2.

Bongan Linna auki 2.-3.12. kello 13-16. La 2.12. klo 12 opastuskierros ennakkoilmoittautumisella! 

Jouluikkunareitti avoinna koko joulukuun Loviisan alakaupungissa ja keskustassa. Katso reitti esitteen kartasta ja ihanaloviisa.fi. Seuraa myös Instagramissa @ihanaloviisa.

Piparkakkutalo-näyttely

Lovisavikens skolan tekemät piparkakkutalot ovat koko joulukuun Sparbankenin ikkunassa.

Harjurinteen koulun piparkakkunäyttely Kauppakeskus Gallerian ikkunassa.

5.12. Glögiä ja piparkakkuja Loviisan pääkirjastossa ja lähikirjastoissa
12.12. klo 7–16 Joulumarkkinat, Loviisan tori
13.12. Lucian päivä
14.12. klo 17–19 Jouluaskartelua kaksikielisesti Loviisan pääkirjastossa, Kuningattarenkatu 3

Joulukonsertit Loviisan kirkossa

25.11. klo 18 Amadeus Lundberg
2.12. klo 18 Bachin Jouluoratorio
16.12. klo 18 Lovisa Big Band
22.12. klo 20 Lovisakören

Kauneimmat joululaulut

7.12. klo 18 Mikaelintupa, Koskenkylä
13.12. klo 18 Reissi, Ruotsinkylä
14.12. klo 18 Loviisan kirkko
14.12. klo 18 Ruotsinpyhtään kirkko

De vackraste julsångerna

7.12 kl. 18 Höganås, Pernå
9.12 kl. 17 Strömfors kyrka
17.12 kl. 13 Liljendal kyrka
17.12 kl. 16 Lovisa kyrka
20.12 kl. 18 Byagården, Sarvsalö