Komendantintalo

Loviisan kaupungin museo perustettiin 1904. Museo on 1962 lähtien toiminut vuonna 1755 rakennetussa Komendantintalossa. Järjestämme vuosittain useita vaihtuvia näyttelyitä sekä erilaisia tapahtumia ja esitelmiä.

Seuraa museon arkea @loviisamuseum instagram-tililtä! Museon instagramiin pääset tästä linkistä

Pikkupoikia kadulla

Esillä 4.5.2021-27.2.2022:

PAPARAZZI
Aatos Åkerblomin valokuvia Eddie Brucen kokoelmista

Loviisalainen valokuvaaja Aatos Åkerblom (1916-1997) dokumentoi tiloja, joita kukaan muu ei ollut keksinyt valokuvata. Hän pääsi kameroineen kaikkialle ja oli aina valmiina nappaamaan kuvan ennen kuin hetki oli ohi. Loviisan kaupungin museon näyttelyssä esitellään 1960- ja 1970-lukujen valokuvia, jotka löytyivät hänen jäämistöstään. Aatos Åkerblomin kuvat on ottanut talteen ja digitalisoinut Eddie Bruce.

Klikkaa tästä ja lue lisää

Iveruksen arvoitus -seikkailupeli – uusilla tehtävillä 2021

Tule oman porukan kanssa museoon ratkaisemaan Iveruksen arvoituksia! Loviisan kaupungin museon ensimmäinen intendentti, omaperäinen Tri Jedvard D:sson Iverus on piilottanut museoon arvoituksia. Pulmien ratkaisemiseen ei tarvita faktatietoa, sen sijaan harjoitellaan yhteistyötaitoja sekä havainnointi- ja päättelykykyä.

Pelin on tuottanut Room Escape Running Rabbit.

 

Museon perusnäyttely

Perusnäyttelyssä on esillä muun muassa kustavilaisia huonekaluja, hopea- ja tinaesineitä sekä kaupungin merelliseen historiaan liittyviä esineitä. Näyttelyssä voi tutustua myös Jean Sibeliuksen elämään kesäisessä Loviisassa sekä Loviisan aikaan kylpyläkaupunkina. Museon keittiössä on esillä muun muassa kokoelma vanhoja keittokirjoja.

Ylimmässä kerroksessa on museon oma erikoisuus, tinanvalajan verstas, jossa on Loviisan tinanvalajien vuosina 1757–1882 käyttämiä muotteja ja työkaluja.

Talon ulkopuolella sijaitsee Komendantin puutarha, jossa kasvaa vanhoja hyöty- ja koristekasveja 1700- ja 1800-luvun hengessä.

 

Komendantintalossa tapahtuu

Komendantintalon historiaa