Komendantintalo

Loviisan kaupungin museo perustettiin 1904. Museo on 1960-luvulta lähtien toiminut vuonna 1755 rakennetussa Komendantintalossa. Talon ulkopuolella sijaitsee Komendantin puutarha, jossa kasvaa vanhoja hyöty- ja koristekasveja 1700- ja 1800-luvun hengessä. Järjestämme vuosittain useita vaihtuvia näyttelyitä sekä erilaisia tapahtumia ja esitelmiä.

Sadan kylän seutu

Näyttely Loviiisan kaupungin museossa.
23.6.2020 – 7.3.2021

Loviisan kaupungin museon näyttely Sadan kylän seutu tuo kylät museoon. Näyttely on muistutus siitä, että koko Loviisan seutu on täynnä historiaa ja kiinnostavia tarinoita. Lue lisää näyttelystä klikkaamalla tästä

Loviisan museon joulu

Himmeli ja joulu-ukko 1.12.2020–13.1.2021

Vanhat maaseudun jouluperinteet tulevat tänä vuonna tutuksi Loviisan kaupungin museossa. Entisajan joulu Loviisan seudulla oli täynnä kansanperinteitä ja rituaaleja uuden vuoden kynnyksellä. Museon joulunäyttely on auki adventista Nuuttiin, ja joulunäyttelystä julkaistaan myös välähdyksiä museon Facebook- ja Instagramtilillä, hashtagillä #loviisanmuseonjoulu, joten sitäkin kautta voi tutustua entisajan joulunviettoon turvallisesti kotisohvalta.

Tervetuloa museoon!

Loviisan kaupunki on linjannut 27.11.2020 että museo ja muut julkiset tilat pidetään toistaiseksi auki.

Pidetään kuitenkin mielessä nämä asiat:

  • Käytä kasvosuojainta
  • Muista turvaväli 1-2 metriä. Älä muodosta ryhmiä.
  • Siirrä museovierailusi eri ajankohtaan jos huomaat flunssan oireita.
  • Pese kädet huolellisesti.
  • Yski nenäliinan tai hihaan.
  • Suosi korttimaksua.
  • Koskeminen kiellettyä.

Kiitos huomaavaisuudesta!

 

 

 

Iveruksen arvoitus -seikkailupeli

Tule perheen tai kaveriporukan kanssa museoon ratkaisemaan Iveruksen arvoituksia! Loviisan kaupungin museon ensimmäinen intendentti, omaperäinen Tri Jedvard D:sson Iverus on piilottanut museoon arvoituksia. Pulmien ratkaisemiseen ei tarvita faktatietoa, sen sijaan harjoitellaan yhteistyötaitoja sekä havainnointi- ja päättelykykyä.

 

Museon perusnäyttely

Perusnäyttelyssä on esillä muun muassa kustavilaisia huonekaluja, hopea- ja tinaesineitä sekä kaupungin merelliseen historiaan liittyviä esineitä. Näyttelyssä voi tutustua myös Jean Sibeliuksen elämään kesäisessä Loviisassa sekä Loviisan aikaan kylpyläkaupunkina. Museon keittiössä on esillä muun muassa kokoelma vanhoja keittokirjoja.

Ylimmässä kerroksessa on museon oma erikoisuus, tinanvalajan verstas, jossa on Loviisan tinanvalajien vuosina 1757–1882 käyttämiä muotteja ja työkaluja.

 

Komendantintalossa tapahtuu

Komendantintalon historiaa