Komendantintalo

Loviisan kaupungin museo perustettiin 1904. Museo on 1960-luvulta lähtien toiminut vuonna 1755 rakennetussa Komendantintalossa. Talon ulkopuolella sijaitsee Komendantin puutarha, jossa kasvaa vanhoja hyöty- ja koristekasveja 1700- ja 1800-luvun hengessä. Järjestämme vuosittain useita vaihtuvia näyttelyitä sekä erilaisia tapahtumia ja esitelmiä. Museoon on vapaa pääsy!

Komendantintalossa tapahtuu >>

Tervetuloa Komendantintaloon!

Missä katu kerran kulki – Loviisan muuttuneita maisemia

Näyttely 19.6.2018–7.1.2019

Loviisa on tunnettu hyvin säilyneenä puukaupunkina, mutta myös Loviisan kaupunkimaisema on muuttunut aikojen saatossa. Loviisan kaupungin museon näyttely kertoo Loviisan kaupunkisuunnittelun visioista, rakennusprojekteista ja toteutumattomista suunnitelmista.

Museon näyttelyssä kävijä saa tutustua niihin muutoksiin, jotka ovat kohdistuneet Loviisan kaupunkikuvaan. Näyttelyn lähtökohtana toimivat lukuisat historialliset kartat ja rikas kuva-aineisto, joiden avulla kävijä pääsee sukeltamaan suoraan kaupungin eri historiallisiin kehitysvaiheisiin.

Lue lisää>>

 

Museon perusnäyttely

Perusnäyttelyssä on esillä muun muassa kustavilaisia huonekaluja, hopea- ja tinaesineitä sekä kaupungin merelliseen historiaan liittyviä esineitä. Näyttelyssä voi tutustua myös Jean Sibeliuksen elämään kesäisessä Loviisassa sekä Loviisan aikaan kylpyläkaupunkina. Museon keittiössä on esillä muun muassa kokoelma vanhoja keittokirjoja.

Ylimmässä kerroksessa on museon oma erikoisuus, tinanvalajan verstas, jossa on Loviisan tinanvalajien vuosina 1757–1882 käyttämiä muotteja ja työkaluja.

Komendantintalon historiaa>>