Komendantintalo

Tervetuloa Loviisan kaupungin museoon löytämään jotain vanhaa!
Loviisan kaupungin museo perustettiin 1904. Museo on 1962 lähtien toiminut vuonna 1755 rakennetussa Komendantintalossa. Järjestämme vuosittain useita vaihtuvia näyttelyitä sekä erilaisia tapahtumia ja esitelmiä.

 

 

Foto Niclas Warius

Komendantintalon perusnäyttely

Komendatintalossa on aina esillä muun muassa kustavilaisia huonekaluja, hopea- ja tinaesineitä sekä muita kaupungin historiaan liittyviä esineitä. Näyttelyssä voi tutustua myös Jean Sibeliuksen elämään kesäisessä Loviisassa sekä Loviisan aikaan kylpyläkaupunkina. Museon keittiössä on esillä muun muassa kokoelma vanhoja keittokirjoja.

Ylimmässä kerroksessa on museon oma erikoisuus, tinanvalajan verstas, jossa on Loviisan tinanvalajien vuosina 1757–1882 käyttämiä muotteja ja työkaluja.

Talon ulkopuolella sijaitsee Komendantin puutarha, jossa kasvaa vanhoja hyöty- ja koristekasveja 1700- ja 1800-luvun hengessä.

Seuraa museon arkea @loviisamuseum instagram-tililtä! Museon instagramiin pääset tästä linkistä

Foto Niclas Warius.

Loviisan kaupungin museo löytyy myös Finnasta

Loviisan kapunginmuseo on julkaissut yli 2000 objektia osoitteessa loviisankaupunginmuseo.finna.fi Lue lisää tästä!

Iveruksen arvoitus -seikkailupeli

Tule oman porukan kanssa museoon ratkaisemaan Iveruksen arvoituksia! Loviisan kaupungin museon ensimmäinen intendentti, omaperäinen Tri Jedvard D:sson Iverus on piilottanut museoon arvoituksia. Pulmien ratkaisemiseen ei tarvita faktatietoa, sen sijaan harjoitellaan yhteistyötaitoja sekä havainnointi- ja päättelykykyä. Peli on pelattavissa aina kun museo on auki!

Pelin on tuottanut Room Escape Running Rabbit.

 

Komendantintalossa tapahtuu

Komendantintalon historiaa