Komendantintalo

Tervetuloa Loviisan kaupungin museoon löytämään jotain vanhaa!
Loviisan kaupungin museo perustettiin 1904. Museo on 1962 lähtien toiminut vuonna 1755 rakennetussa Komendantintalossa. Järjestämme vuosittain useita vaihtuvia näyttelyitä sekä erilaisia tapahtumia ja esitelmiä.

31.5.-16.10. 2022 FRAGILE Raatihuoneen taidearteet evakossa

Raatihuoneen taideaarteet ovat nyt esillä Komendantintalossa. Ota tilaisuudesta vaarin ja tule ihastelemaan Sigrid af Forsellesin patsaita, Berndt Lindholmin maisemamaalauksia ja muita taideteoksia, joita suuri yleisö ei normaalisti näe. Näyttelyssä on myös mukana kuningatar Loviisa Ulriikan ikoninen muotokuva vuodelta 1752. Lue lisää tiedotteesta

Kuningatar Loviisa Ulriikan muotokuva
Kuva: Linda Varoma

 

Komendantintalon perusnäyttely

Komendatintalossa on aina esillä muun muassa kustavilaisia huonekaluja, hopea- ja tinaesineitä sekä muita kaupungin historiaan liittyviä esineitä. Näyttelyssä voi tutustua myös Jean Sibeliuksen elämään kesäisessä Loviisassa sekä Loviisan aikaan kylpyläkaupunkina. Museon keittiössä on esillä muun muassa kokoelma vanhoja keittokirjoja.

Ylimmässä kerroksessa on museon oma erikoisuus, tinanvalajan verstas, jossa on Loviisan tinanvalajien vuosina 1757–1882 käyttämiä muotteja ja työkaluja.

Talon ulkopuolella sijaitsee Komendantin puutarha, jossa kasvaa vanhoja hyöty- ja koristekasveja 1700- ja 1800-luvun hengessä.

Seuraa museon arkea @loviisamuseum instagram-tililtä! Museon instagramiin pääset tästä linkistä

Museon sali huokuu 1700-luvun tunnelmaa. Täällä on vieraillut muun muassa Kustaa III. Kuvaaja Niclas Warius.

Loviisan kaupungin museo löytyy myös Finnasta

Loviisan kapunginmuseo on julkaissut yli 2000 objektia osoitteessa loviisankaupunginmuseo.finna.fi Lue lisää tästä!

Iveruksen arvoitus -seikkailupeli

Tule oman porukan kanssa museoon ratkaisemaan Iveruksen arvoituksia! Loviisan kaupungin museon ensimmäinen intendentti, omaperäinen Tri Jedvard D:sson Iverus on piilottanut museoon arvoituksia. Pulmien ratkaisemiseen ei tarvita faktatietoa, sen sijaan harjoitellaan yhteistyötaitoja sekä havainnointi- ja päättelykykyä.

Pelin on tuottanut Room Escape Running Rabbit.

 

 

 

 

Komendantintalossa tapahtuu

Komendantintalon historiaa