Komendantintalo

Loviisan kaupungin museo perustettiin 1904. Museo on 1960-luvulta lähtien toiminut vuonna 1755 rakennetussa Komendantintalossa. Talon ulkopuolella sijaitsee Komendantin puutarha, jossa kasvaa vanhoja hyöty- ja koristekasveja 1700- ja 1800-luvun hengessä. Järjestämme vuosittain useita vaihtuvia näyttelyitä sekä erilaisia tapahtumia ja esitelmiä.

Sadan kylän seutu

Näyttely Loviiisan kaupungin museossa.
23.6.2020 – 7.3.2021

Loviisan kaupungin museon näyttely Sadan kylän seutu tuo kylät museoon. Näyttely on muistutus siitä, että koko Loviisan seutu on täynnä historiaa ja kiinnostavia tarinoita. Lue lisää näyttelystä klikkaamalla tästä

Tervetuloa museoon!

Pidetään kuitenkin mielessä nämä asiat:

  • Muista turvaväli 1-2 metriä. Älä muodosta ryhmiä.
  • Siirrä museovierailusi eri ajankohtaan jos huomaat flunssan oireita.
  • Pese kädet huolellisesti.
  • Yski nenäliinan tai hihaan.
  • Suosi korttimaksua.
  • Koskeminen kiellettyä.

Kiitos huomaavaisuudesta!

 

 

 

Iveruksen arvoitus -seikkailupeli

Tule perheen tai kaveriporukan kanssa museoon ratkaisemaan Iveruksen arvoituksia! Loviisan kaupungin museon ensimmäinen intendentti, omaperäinen Tri Jedvard D:sson Iverus on piilottanut museoon arvoituksia. Pulmien ratkaisemiseen ei tarvita faktatietoa, sen sijaan harjoitellaan yhteistyötaitoja sekä havainnointi- ja päättelykykyä.

 

Museon perusnäyttely

Perusnäyttelyssä on esillä muun muassa kustavilaisia huonekaluja, hopea- ja tinaesineitä sekä kaupungin merelliseen historiaan liittyviä esineitä. Näyttelyssä voi tutustua myös Jean Sibeliuksen elämään kesäisessä Loviisassa sekä Loviisan aikaan kylpyläkaupunkina. Museon keittiössä on esillä muun muassa kokoelma vanhoja keittokirjoja.

Ylimmässä kerroksessa on museon oma erikoisuus, tinanvalajan verstas, jossa on Loviisan tinanvalajien vuosina 1757–1882 käyttämiä muotteja ja työkaluja.

 

Komendantintalossa tapahtuu

Komendantintalon historiaa