Seniorit hakivat innokkaasti ilmaisia kenkien liukuesteitä

Maanantaina 13.12.2021 tiedotimme kaupungin tarjoavan senioreille kenkiin ilmaisia liukuesteitä.
– Kaikki 100 paria on nyt (16.12.) jaettu ja toivomme niistä olevan paljon hyötyä, senioripalveluiden palveluvastaava Monica Sund toteaa tyytyväisenä. –Haluamme myös muistuttaa itse kutakin ennaltaehkäisyn tärkeydestä.

Omalla toiminnalla voi estää liukastumisen

Liikenneturvan Pysy pystyssä -kampanjan tiedote kertoo, että Liikenneturvan tuoreen kyselyn mukaan lähes joka kolmas suomalainen on liukastunut tämän tai viime talven aikana. Liukastumisten syinä ovat usein olosuhteet, mutta usein myös oma varautuminen on valitettavasti puutteellista. Liukastuneista miltei kolmasosa loukkasi itsensä ja joka kahdeksas joutui olemaan töistä tai koulusta pois.

Kampanjan tiedotteen mukaan keliin sopimaton kenkävalinta oli syynä liukastumiseen miltei kolmasosalla vastaajista. Kiire vaikutti taustalla joka kuudennessa tapauksessa ja tarkkaamattomuus, esimerkiksi puhelimeen katsominen, oli syynä 7 prosentilla.

”Olosuhteisiin ei juurikaan voi vaikuttaa, mutta omaan varustautumiseen ja toimintaan voi. Liukuesteet tai kunnolliset nasta- tai kitkakengät estävät liukastumisen myös lyhyillä siirtymisillä. Kiireen voi taklata varaamalla enemmän aikaa matkoihin ja esimerkiksi puhelinta kannattaa käyttää harkitusti kävelyn aikana”, summaa yhteen Liikenneturvan suunnittelija Laura Loikkanen.

Hyvä sijoitus tai oiva joululahja

– Jos sinulta tai tutultasi vielä puuttuu liukuesteet, niin hinnat alkavat kymmenestä eurosta, Sund vinkkaa lopuksi. – Ja ne ovat kyllä aina hyvä sijoitus omaan turvallisuuteen tai oiva joululahja läheiselle!