Seuraa Suomalaisen barokkiorkesterin FiBOn ja Bravade-nokkahuilukvartetin verkkokonserttia AUF-kunnille

Suomalainen barokkiorkesteri FiBO. Finländska barockorkestern FiBO.

Loviisan kaupunki on yksi AUF-kunnista – eli osa yhteistyökuviota useamman kunnan sekä kolmen huippuorkesterin kanssa. Orkesterit ovat Avanti, UMO Helsinki Jazz Orchestra ja FiBO (Finnish Baroque Orchestra). Keskeinen tekijä yhteistyökuviossa on Porvoonseudun musiikkiopisto. Edellinen AUF-vierailu Loviisaan oli vuonna 2019 – UMO:n konsertti ravintola Loviisan Kappelin terassilla. Vuoden 2020 konsertti ei toteutunut.

Konserttivierailuiden edelleen puuttuessa onkin nyt upea tilaisuus nauttia näiden orkestereiden verkkokonserteista ilmaiseksi.

Loviisan kaupungin Youtube-kanavalla on nähtävissä kaikille avoin konsertti perjantaista 19.3.2021 kello 19 alkaen seitsemän vuorokauden ajan. Linkki konserttiin on tiedotteen lopussa. Lisäksi 23.3. alkaen jälleen seitsemän vuorokauden ajan kanavalla on nähtävissä myös erityisesti senioritoimintaan ja palvelutaloille suunnattu vastaava konsertti.

Konsertissa Suomalainen barokkiorkesteri FiBO ja Bravade-nokkahuilukvartetti vievät kuulijat Helsingin Kaapelitehtaan salista aikamatkalle 1500–1700-luvuille renessanssin- ja barokinajan Italiaan ja Saksaan. Välissä käväistään nykyajan Suomessakin ja kuullaan uutta nokkahuilukvartetille sävellettyä musiikkia.

Suomalainen barokkiorkesteri FiBO on vakiinnuttanut asemansa osaksi suomalaista orkesterikenttää. FiBO on vuosien varrella työskennellyt alan merkittävimpien solistien ja liidereiden kanssa monipuolisen ohjelmiston parissa. Ytimessä on barokkimusiikki, mutta orkesteri tarttuu usein myös muiden aikakausien teoksiin varhaisbarokista aina varhaisromantiikkaan asti. FiBO soittaa myös barokkiorkesterille sävellettyä uutta musiikkia ja on kantaesittänyt useita tilaamiaan teoksia. Ydinkokoonpanon muusikot esiintyvät usein myös kamarimuusikkoina. Laajimmillaan orkesteria kuullaan sinfoniaohjelmiston parissa tai oopperaesityksissä.

Bravade on renessanssinokkahuiluihin perehtynyt, aktiivisesti toimiva ja valovoimainen nokkahuilukvartetti. Toimintansa tämä vanhan musiikin ammattilaisista koostuva yhtye aloitti vuonna 2004. Bravaden tavoitteena on esitellä kuulijoilleen nokkahuilumusiikin laajaa kirjoa ja tuoda esiin upeiden soittimiensa sävyjä ja mahdollisuuksia.

Konserttitallenteella Bravade soittaa sekä kvartettina että yhdessä FiBOn kanssa. Nautinnollista konserttia!

Katso FiBOn verkkokonsertti Loviisan kaupungin YouTube-kanavalta (siirryt toiseen palveluun).

Suomalainen barokkiorkesteri FiBO. Finländska barockorkestern FiBO.

Tämä verkkokonsertti on osa AUF-hanketta, jossa kolme orkesteria – Kamariorkesteri Avanti!, UMO Helsinki Jazz Orchestra ja Suomalainen barokkiorkesteri FiBO – tuottavat konsertteja yhteistyössä kuntien kanssa. Vuoden 2021 kuntakumppaneina ovat Askola, Sipoo, Porvoo, Mäntsälä, Loviisa ja Pukkila.

Lisätietoja AUF yhteistyöstä Loviisassa:

Agneta Longhurst
kulttuurituottaja
puh. 0440 555 354
agneta.longhurst@loviisa.fi

tai

Päivi Karppi
kulttuurituottaja
puh. 040 751 7449
paivi.karppi@loviisa.fi