Strömforsin ruukin rakennuksista saatu tarjous kaupunginhallituksessa

Strömforsin ruukki - Letkutorni ja Alapaja kesällä - Strömfors bruk - Slangtornet och Nedre smedjan på sommaren

Loviisan kaupunginhallitus käsittelee kokouksessaan maanantaina 6.9.2021 muun muassa Strömforsin ruukin rakennusten ja maa-alojen myyntiä. Kaupunki sai yhden ostotarjouksen määräaikaan mennessä.

Kaupunginhallituksen esityslistalla on muun muassa Strömforsin ruukissa sijaitsevien Loviisan kaupungin omistamien rakennusten ja niihin liittyvien maa-alueiden myyntiasia. Myynti on osa kaupungin talouden tasapainottamisohjelmaa ja kaupunginvaltuusto teki päätöksen myynnistä 21.4.2021. Kun kohteet asetettiin myyntiin, määräaikaan mennessä vastaanotettiin yksi tarjous. Koska tarjouksia oli vain yksi, Strömforsin Yrityspuisto Oy, kaupunki siirtyi jatkoneuvotteluun saadun tarjouksen sisällöstä tarjoajan kanssa. Tarjousta tarkasteltiin siltä osin, miten merkittävä se on matkailun kannalta sekä toimintaidean ja liiketoimintasuunnitelman vaikuttavuuden osalta. Yrityksen antama tarjous ja aluekehityssunnitelma on esityslistan liitteenä.

Kaupunginhallitus päättää kokouksessaan hyväksyykö se Strömforsin Yrityspuisto Oy:n tekemän tarjouksen hintaan 151 900 euroa.

Esityslistalla on myös osavuosikatsaus tammi-kesäkuulta 2021, rantatonttien myyntiasioita ja jäsenvalintoja eri toimielimiin.

Kaupunginhallituksen esityslista 6.9.2021

Esityslistan liitteenä on yrityksen tarjous ja aluekehityssunnitelma.