Strömforsin ruukin rakennusten ja maa-alueen myynti kaupunginvaltuustossa 17.3.2021 – seuraa suoraa lähetystä

Wanha Navetta Strömforsin ruukissa Loviisassa. Gamla Ladugården i Strömfors bruk, Lovisa.

Loviisan kaupunginvaltuusto kokoontuu keskiviikkona 17.3.2021 etäkokoukseen kello 18. Linkki lähetykseen löytyy tiedotteesta.

Kaupunginvaltuusto käsittelee kaupungin omistamien rakennusten ja niihin liittyvän maa-alueen myyntiä Strömforsin ruukissa. Kaupunki on osana talouden tasapainottamisohjelmaa tehnyt myyntilistan kaupungin omistamista myytävistä kiinteistöistä. Listan osana on kaupungin omistamat rakennukset ja niihin liittyvä maa-alue Strömforsin ruukissa. Alueen rakennusten korjausvelka on suuri ja useat rakennuksista vaativat pikaisia ja laajoja korjaustoimenpiteitä.

Tarkoituksena on löytää alueen matkailun ja elinkeinon kehittämisestä kiinnostunut ostaja, joka kehittämistoimillaan ja investoinneillaan tukee ruukin ja Loviisan kehittymistä ja vetovoimaisuutta. Alueen myynti kaavoitusprosessin alkuvaiheessa tukee tulevien kehitysajatusten mahdollistamista.

Kaupunginvaltuusto päättää kokouksessaan hyväksyykö se ruukin alueen rakennusten ja niihin liittyvän maa-alueen myyntiin laittamisen sekä oikeuttaako se kaupunginhallituksen suorittamaan asiaan liittyvät myyntitoimenpiteet.

Lisäksi kaupunginvaltuusto päättää hyväksyykö se Loviisan kaupungin ja Lapinjärven kunnan päivitetyn sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden palvelusopimuksen. Esityslistalla on myös lisämääräraha-anomus Harjurinteen koulun vanhan osan peruskorjaushankkeen investointiosaan ja luettelo toimivallan siirtämispäätöksistä.

Loviisan kaupunginvaltuuston esityslista 17.3.2021.

Valtuuston kokousta voit seurata tästä: