Taiteen kieli – Konstens språk -näyttely Loviisan pääkirjastossa

Loviisan kansalaisopisto järjestää kesä-heinäkuussa Loviisan pääkirjastossa näyttelyn Taiteen kieli – Konstens språk. Näyttelyssä on esillä kansalaisopiston taideryhmien teoksia, jotka kattavat piirustuksen, maalauksen sekä kuvanveiston kurssit.

Kurssit on järjestetty lukuvuonna 2021–2022 ja niitä on ollut yhteensä 16 kappaletta. Osa kursseista on kestänyt koko lukuvuoden ajan, kun taas osa on toteutettu lyhytkursseina. Kursseille on osallistunut kuluneen lukuvuoden aikana yhteensä 85 taiteen harrastajaa. Näyttely rakentuu avoimella teosjättömenetelmällä, jolloin opiskelijoiden on mahdollista tuoda 1–3 teosta näyttelyyn.

Näyttelyn nimi Taiteen kieli – Konstens språk viestii sekä taiteen kyvystä välittää sanattomia tarinoita ihmisten välillä, sekä sen yhdistävästä voimasta yli kielirajojen.

Näyttelyn yhteydessä julkaistaan Loviisan kansalaisopiston tulevan kauden ryhmätarjonta kuvataiteen osalta. Osa kursseista on jatkoa edellisille, kun taas osa on täysin uusia.

Näyttelyn avajaiset pidetään perjantaina 17.6. klo 12. Näyttely on avoinna yleisölle Loviisan pääkirjastossa (Kuningattarenkatu 3) 20.6.–28.7.2022 kirjaston aukioloaikoina (ma, ti ja to klo 11–18, ke klo 11–16 ja pe klo 10–16).

Kuinka vaikeaa on ”pukea sanalliseen muotoon se, mitä ihminen näkee” – Jorma Hautala johdantotekstissään teoksessa Taiteen kielet (2006: 9). 

Tervetuloa tutustumaan!

Lisätietoja: Maikku Huovila puh. 0440 555 938, maikku.huovila@loviisa.fi