Tarinoita ja taidetta satuviikolla 18.–24.10.2021

Yhdessä Koppa-verkoston (lasten ja nuorten kulttuuriverkoston) kanssa myös Loviisassa vietetään satuviikkoa 18.–24.10. Viikko rakentuu valtakunnallisen satupäivän ympärille, jota juhlitaan koko maassa maanantaina 18.10. Tänä vuonna Loviisan satuviikko sisältää muun muassa satuseikkailun kirjastoissa sekä koko perheen teatteriesityksen Strömforsin työväentalolla.

Valtakunnallinen teemapäivä

Valtakunnallisen teemapäivän tavoitteena on luoda lapsille, nuorille ja aikuisille yhteinen elämys arjen kiireiden keskellä ja tarjota kaikenikäisille mahdollisuus uppoutua yhdessä sadun maailmaan. Saduilla, lastenkirjallisuudella ja -kulttuurilla on valtava merkitys lapsen kielen kehitykselle, mielikuvituksen mahdollisuuksien käsittämiselle ja taiteen vastaanottamisen oppimiselle. Laadukas lastenkulttuuri antaa mahdollisuuksia myös vaikeiden kysymysten käsittelemiseen.

Satupäivänä satuja luetaan, esitetään ja käsitellään kaikenikäisten kanssa teattereissa, kirjastoissa, kirjakaupoissa, kouluissa, päiväkodeissa, vanhainkodeissa, kulttuurikeskuksissa ja museoissa ympäri maan. Yhteisen juhlapäivän avulla halutaan nostaa esille satujen merkitystä lapsen maailmassa ja muistuttaa siitä riemusta, jonka yhdessä koettu, hieno tarina synnyttää! Valtakunnallisen satupäivän vuoden 2021 teemana on tarinoita ja taidetta, ehkä kodeissakin innostutaan taiteilemaan joku tarina?

Tänä vuonna Loviisan satuviikko sisältää muun muassa satuseikkailun kirjastoissa, sekä koko perheen teatteriesityksen Strömforsin työväentalolla. Toiveena kuitenkin on, että satuviikkoa vietettäisiin myös päiväkodeissa, kouluissa, vanhainkodeissa ja ihan jokaisen omassa kodissa! Osoitteessa www.satupaiva.fi löytyy paljon hyviä ideoita päivän viettoon. Nappaa sieltä omasi ja halutessasi jaa kuvaa päivän vietosta tai tuotoksista meidän Instagramiin aihetunnistein #kulttuuriloviisa #satuviikkoloviisa #sagoveckanlovisa, ja vietetään sitä näin myös yhdessä!

Tervetuloa mukaan satujen ihmeelliseen maailmaan!

Lisätietoja satuviikosta: Kulttuurituottaja Päivi Karppi, paivi.karppi@loviisa.fi, 040 751 7449

Satuviikon ohjelma Loviisan kirjastoissa

Aikansa kuvia ja klassikoita | Kirjanäyttely 15.9.–15.12.2021

Kirjanäyttely luo katsauksen suomalaisen ja suomeksi käännetyn lasten- ja nuortenkirjallisuuden historiaan ja kehitykseen. Esillä on valikoima lasten- ja nuortenkirjoja 1800-luvulta toiseen maailmansotaan.
Loviisan pääkirjasto, Kuningattarenkatu 3, Loviisa

Satutuokio pääkirjastossa (ruotsiksi)

Torstaina 21.10. klo 13, Benita Backas-Andersson: Djuren på Johannisberget. Laulu ja kitara: Carina Fredriksson

Satuseikkailu kirjastoissa

Virtuaalinen satuseikkailu Loviisan kirjastoissa! Tarinallinen luontoseikkailu on tarkoitettu noin 4–9-vuotiaille. Seikkailun avaimista löytyy mobiililaitteen avulla lisättyä todellisuutta, jota voi kuunnella yksin tai pienissä ryhmissä. Mukaan tarvitset mobiililaitteen ja iloisen mielen. Laitteeseen kannattaa ladata valmiiksi Plus3d-sovellus, ja seikkailu aktivoidaan juuri ennen lähtöä kirjastossa. Seikkailun aktivoimiseen on saatavilla ohjeita ja apua. Satuseikkailussa on neljä eri kielivaihtoehtoa, ja saatavilla on varalta yksi lainattava mobiililaite seikkailijoita varten.

Seikkailu on Loviisan kirjastoissa seuraavasti:

Loviisan pääkirjasto: 15.–21.10.

Pernajan lähikirjasto: 22.–28.10.

Liljendalin lähikirjasto: 29.–3.11.

Tesjoen lähikirjasto: 8.–13.11.

Seikkailu on kierrettävissä kirjaston aukioloaikoina, kesto on noin 20 minuuttia. Tervetuloa seikkailemaan! Seikkailun on tuottanut Satumatka Productions.

Satuviikon muu ohjelma Loviisassa

Teatteri Soittorasia: Punahilkka

Sunnuntai 24.10. klo 15, kesto 30–40 min, Strömforsin työväentalo, Forsellesintie 2. Esitys on suomenkielinen. Vapaa pääsy!

Satujoogaa perheille

Lauantai 23.10. klo 11, Forum

Sukella joogaan sadun kautta! 4–11-vuotiaille lapsille ja kaikenikäisille aikuisille. Rajoitetusti paikkoja. Ennakkovaraus: jaana@yogaloviisa.fi

Syyslomaohjelmaa makkaratehtaalla

Tarinoiden taiteilemista 1–3-luokkaisille maanantaina 25.10. klo 12–15 (ruotsiksi) kuvataiteilija Pia Sirénin johdolla. Tilaisuus on ilmainen ja materiaalit sisältyvät myös. Ilmoittautuminen: siren.pia@gmail.com

Osoitteet

Loviisan pääkirjasto, Kuningattarenkatu 3, Loviisa

Tesjoen lähikirjasto, Keskustie 2, Tesjoki

Pernajan lähikirjasto, Kiesitie 3, Pernaja

Liljendalin lähikirjasto, Kartanontie 27, Liljendal

Kino Marilyn: Kuningattarenkatu 17, Loviisa

Forum, Brandensteininkatu 13, Loviisa (2 krs.)

Makkaratehdas, Pohjoinen Tullitie 23

Aukioloajat ja lisätietoa: www.loviisa.fi

Kuva: Keijut seikkailevat kirjaston satuseikkailussa mukana, Satumatka productions.