Timothy Kühn sai Loviisan kulttuuripalkinnon 2023

Loviisan kulttuuripalkinto 2023 ojennettiin Timothy Kühnille itsenäisyyspäivän juhlassa Seurahuoneella. Kühn tunnetaan muun muassa ravintola Saltbodanin omistajana ja Loviisan uusimman musiikkifestivaalin, Saltfestin vastaavana tuottajana. Kulttuuripalkinnon saaja palkitaan 750 eurolla.

Loviisalaisia pyydettiin syksyllä ehdottamaan kulttuuripalkinnon saajaa. Ehdotuksissa Timothy Kühnin valintaa perusteltiin muun muassa seuraavasti:

  • Henkilö on saanut Loviisaan valtavasti hienoja artisteja ja luonut uudenlaisen festivaalin Loviisan kaupunkiin.
  • Hän on ahkerasti hoitanut käytännön järjestelyjä, jotta kaupunkilaiset ja monet turistit ovat voineet nauttia korkealaatuisesta ilmaisesta musiikista joka viikko viime kesänä. Korkealaatuinen kulttuuritarjonta niin perinteisille kuin modernimmallekin kulttuurinauttijalle aina sunnuntaijatseista taideteoksiin hiveli kaikenikäisten aisteja.
  • Hän on mahdollistanut uskomattoman paljon hienoja konsertteja Loviisassa jo kymmenen vuoden ajan.
  • Lisäksi, kahvila-, baari- ja ravintolaidyllikokonaisuuden rakentaminen uudestaan palon jälkeen osoittaa suurta periksi antamattomuutta ja tulevaisuuden uskoa. Niin turistit kuin paikalliset asukkaatkin ovat olleet hyvin positiivisesti vaikuttuneita, koska Laivasilta tunnetaan Suomessa nyt paremmin ruoka- ja tapahtumapaikkana, kuten myös monipuolisen musiikillisen kulttuurielämän kesäkohteena.
  • Loviisan kulttuurielämä on elävöitynyt huomattavasti tämän henkilön sisäisen palon, luovuuden, intohimon, taidon ja osaamisen ansiosta. Hän on koonnut ihmisiä yhteen musiikin, tanssin, ruuan ja taiteen avulla.
  • Hänen intohimonsa musiikkia kohtaan ja hänen luovuutensa on antanut kaupungille uuden elämän ja sykkivän ilmapiirin.
  • Luova ja idearikas Loviisan voimavara. Tulisielu