Tukihenkilökoulutus huhtikuussa 2022 – Voisitko sinä olla tukihenkilö lapselle?

Tukihenkilötoimintaan etsitään nyt luotettavia aikuisia. Tukihenkilö tapaa tukea tarvitsevan lapsen 1–4 kertaa kuukaudessa. Askola, Loviisa, Porvoo ja Sipoo järjestävät yhdessä maksuttoman tukihenkilökoulutuksen huhtikuussa 2022. Voisitko sinä ajatella antavasi aikaasi tälle tärkeälle työlle?

Vapaaehtoiset tukihenkilöt ovat turvallisia aikuisia lasten elämässä. Tukihenkilöt tukevat ja vahvistavat lapsen hyvinvointia sekä tuovat iloa arkeen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että vapaaehtoisena sinä tapaisit lasta 1–4 kertaa kuukaudessa. Tukihenkilön kanssa lapsi voi esimerkiksi kokeilla uusia harrastuksia, käydä retkillä tai käydä kahvilassa. Tukihenkilön tehtävä on kuunnella, keskustella ja olla läsnä osallistumalla lapsen arkeen.

Tukihenkilöitä kaivataan tukemaan erilaisissa elämäntilanteissa eläviä lapsia. Tuettavan lapsen tai perheen tuen tarpeen taustalla voi olla monenlaisia syitä. Joskus isovanhemmat tai muu sosiaalinen verkosto asuu liian kaukana tai ei ole muutoin läsnä. Vanhemmalla voi olla haasteita jaksamisessa tai perheen elämäntilanne voi muuten olla haastava. Lapsi voi olla vailla harrastusta tai ystäviä tai sosiaaliset tilanteet voivat tuntua vaikeilta.

Tukihenkilökoulutus

Maksuton koulutus järjestetään kahdessa osassa etäyhteyksillä Microsoft Teamsin kautta:

  • maanantaina 25.4.2022 kello 17–20
  • keskiviikkona 27.4.2022 kello 17–20.

Huomioithan että kaikilta toimintaan ryhtyviltä pyydetään lupa rikostaustan selvittämiseen.

Kiinnostuitko? Ilmoittaudu koulutukseen sähköpostitse tai kysy lisää: lastensuojelun sosiaaliohjaaja Sari-Sisko Veppling, sari-sisko.veppling@loviisa.fi, puh. 044 055 5923

Kuva: Alena Darmel palvelusta Pexels