Tuleeko Loviisaan Olle Sirénin kuja?

Olle Sirénin kuja

Elinkeino- ja infrastruktuurilautakunta käsittelee kokouksessaan 2.12.2021 ehdotusta nimetä kevyen liikenteen väylä Olle Sirénin mukaan. Lisäksi käsittelyssä on poikkeamislupa uuden tyyppisen lasitetun rivitalon rakentamiseksi Kuningattarenrantaan sekä vuoden 2021 kaavoituskatsaus.

Loviisan kaupunki on selvittänyt professori Olle Sirénin muiston kunnioittamista. Tarkoitusta varten asetettu työryhmä on ottanut esille muun muassa ehdotuksen nimetä Lovisa Gymnasiumin ja Lovisavikens skolan koulualueen läpi kulkeva kevyen liikenteen väylä Olle Sirénin mukaan Olle Sirénin kujaksi. Elinkeino- ja infrastruktuurilautakunta käsittelee kokouksessa ehdotusta ja toteutukseen tarvittavaa asemakaavan muutosta.

Käsittelyssä on myös Vertical Farming Solutions Ab:n poikkeamislupahakemus rivitalon rakentamiseksi Kuningattarenrantaan. Rivitaloon on tarkoitus asuintilojen lisäksi integroida lasista toteutettua lämmittämätöntä tilaa, jossa on mahdollista kasvattaa esimerkiksi viherkasveja tai pensaita. Suuri lasitettu tila parantaa rakennuksen energiatehokkuutta ja edistää asemakaavaan sisältyviä ekologisia arvoja.

Lisäksi esityslistalla on vuoden 2021 kaavoituskatsaus, eli katsaus kunnassa ja maakunnan liitossa vireillä olevista ja lähiaikoina vireille tulevista kaavoitusasioista, jotka eivät ole merkitykseltään vähäisiä.

Elinkeino- ja infrastruktuurilautakunnan esityslista 2.12.2021