Valkon päiväkodin ehdotetaan siirtyvän väistötiloihin

Valkon päiväkoti

Valkon päiväkodissa tehdyssä kuntotutkimuksessa on ilmennyt entistä laajempia tiivistys- ja korjaustarpeita. Tutkimuksen ja ympäristöterveydenhuollon lausunnon perusteella tilapalvelut ehdottaa, että pidemmällä tähtäimellä päiväkoti siirtyy väistötiloihin tai uusiin tiloihin. Kasvatus- ja sivistyslautakunta käsittelee korvaavia tiloja 28.9.2022 talousarviokäsittelyn yhteydessä. Korvaavat tilat pyritään sisällyttämään talousarvioon, jota kaupunginvaltuusto käsittelee joulukuussa.

Valkon päiväkodissa havaittiin terveystarkastajan rutiinitarkastuksessa talvella 2021 tunkkaista hajua ja pintakosteutta yhdessä wc-tilassa. Tiloja ryhdyttiin kunnostamaan loppuvuonna 2021. Talvella 2022 sattuneen kattokaivon vuodon vuoksi wc-tilan rakenteita jouduttiin avaamaan lisää, ja kevään 2022 aikana rakennuksessa tehtiin uudet sisäilmamittaukset ja rakennetekninen kuntoarvio. Raportissa suositeltiin tarkempaa kuntotutkimusta. Rakenneavauksia sisältävät tutkimukset tehtiin heinäkuussa päiväkodin loma-aikana ja tutkimus valmistui elokuun lopulla. Ympäristöterveydenhuollon 8.9. jättämä tarkastuskertomus perustuu kuntotutkimukseen sekä aiemmin suoritettuihin tutkimuksiin.

– Kantavien seinien rungot menevät rakennuksessa lattiabetonilaatan alapuolella ja tutkimuksen perusteella vähimmäisvaatimus olisi, että niitä poistettaisiin tai tiivistettäisiin, toteaa elinkeino- ja infrastruktuurikeskuksen projektinjohtopäällikkö Ulf Blomberg.

– Kun on kyse monioireisestä rakennuksesta, niin kuntotutkimuksen tuoman uuden tiedon valossa järkevintä on pidemmällä tähtäimellä pyrkiä luopumaan rakennuksen käytöstä, Blomberg jatkaa.

– Sopivien väistötilojen hankkiminen kestää kuudesta kuukaudesta ylöspäin. Lyhyellä aikavälillä suunnitelmana on rakennuksen ylipaineistaminen ilmanvaihdon avulla, jolloin ilmavuodot sisäänpäin minimoituvat, Blomberg kertoo.

Kasvatus- ja sivistyslautakunta käsittelee korvaavia tiloja 28.9.2022 talousarviokäsittelyn yhteydessä. Korvaavat tilat pyritään sisällyttämään talousarvioon, jota kaupunginvaltuusto käsittelee joulukuussa.

Valkon päiväkodin lasten huoltajille on tiedotettu asiasta.

Löydät kuntotarkastuksen ja muut aiemmat raportit täältä.