Varhaiskasvatus ottaa käyttöön uusia sähköisiä palveluita

Syyskuun alusta lasten hoitoaikoja seurataan kännykkäsovelluksen avulla. Huoltajat saavat käyttöönsä myös e-asiointiportaalin.

1.9. kunnallisen varhaiskasvatuksen piirissä olevien lasten huoltajat ottavat käyttöön elektronisen hoitoajan seurannan nimeltään VakaMukana. Käytännössä lapsen huoltajalla on käytössään pieni avaimenperän muotoinen lätkä, joka näytetään hoitajan puhelimelle aamuisin ja iltapäivisin. Lapsen hoitoajat rekisteröityvät puhelimessa olevaan sovellukseen.

Ratkaisun avulla perhepäivähoitajilla tai päiväkodin henkilökunnalla on reaaliaikainen tieto lapsen paikallaolosta. Myös yksikön esimies saa reaaliaikaista tietoa kaupungin varhaiskasvatuksen päivittäisestä tilanteesta.

Samaan aikaan kaupungin varhaiskasvatus ottaa käyttöön eVarhaiskasvatukseksi kutsutun sähköisen asioinnin palvelun. Palveluun pääsee Loviisan kaupungin verkkosivujen kautta.

eVarhaiskasvatus on suojattu palvelu ja sen käyttö on maksutonta. Sähköisen palvelun kautta voi hakea päivähoitopaikkaa sekä ilmoittaa lapsen säännölliset hoitoajat. Palveluun kirjaudutaan pankin myöntämien henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Tällä hetkellä palvelu toimii Osuuspankin, Nordean, Danske Bankin ja Aktian pankkitunnuksilla.

Huoltajalle voidaan myös lähettää sijoitus- ja maksupäätös sähköisesti verkkoportaaliin. Huoltaja saa tehdystä päätöksestä tiedon sähköpostiinsa, jonka jälkeen päätös on luettavissa eVarhaiskasvatus-palvelussa.

Uusista palveluista on informoitu huoltajia ja päiväkodeissa on järjestetty tai järjestetään lähiaikoina vanhempainkokous jossa uutuuksista kerrotaan lisää. Tietoa löytyy myös kaupungin pedanet-palvelussa.

eVarhaiskasvatus Loviisan kaupungin verkkosivuilla