Varhaiskasvatusta ja koulujen lähiopetusta keskitetään 23.3.2020 alkaen

Koronavirustilanteen vuoksi lasten määrä varhaiskasvatuksessa on laskenut, ja toimintaa keskitetään 23.3. alkaen. Myös lähiopetusta tullaan keskittämään ensi viikosta lähtien.

Koronavirustilanteen vuoksi lasten määrä varhaiskasvatuksessa on laskenut, ja toimintaa keskitetään 23.3. alkaen seuraavasti:

Valkon päiväkoti ja Kuggomin päiväkoti suljetaan 23.3.–12.4.2020 väliseksi ajaksi. Muut päiväkodit ovat toistaiseksi avoinna.

Valkon päiväkodista siirtyy seitsemisen lasta Rauhalan päiväkotiin. Valkon esikoululaisten aamu- ja iltapäivähoito yhdistyy Valkon koulun aamu- ja iltapäivätoimintaan. Rauhalan päiväkodissa tyhjennetään kokonainen ryhmätila, joka siivotaan perusteellisesti ennen Valkon päiväkodin lasten saapumista. Kuggomin päiväkodista siirtyy viitisen lasta Villekulla daghemiin. Villekulla daghemissa tyhjennetään kokonainen ryhmätila, joka siivotaan perusteellisesti ennen Kuggomin päiväkodin lasten saapumista. Tesjoen koulun esikoululaisten aamu- ja iltapäivähoito siirtyy koulusta Tesjoen päiväkotiin.

Tällä viikolla tapahtuneet muutokset:

Kirkonkylän koulun sekä Sävträsk skolan lähiopetusta tarvitsevat oppilaat ovat Ruukin päiväkodissa ja Hembackan päiväkodissa.

Koskenkylän päiväkodin vuorohoitoryhmän henkilöstökapasiteettiä on nostettu. Näin pystymme tarvittaessa vastaamaan yllättäen syntyneeseen vuorohoidon tarpeeseen.

– Haluamme kiittää perheitä ja henkilöstöä vastuullisuudesta, jota te kaikki olette tällä viikolla osoittaneet. Olemme kaikki joutuneet nopeasti opettelemaan uusia toimintatapoja. Monessa perheessä on nyt koronavirustartuntojen ohella huoli siitä, miten tilanne vaikuttaa jokapäiväiseen elämään. Huoli ja epävarmuus ovat normaaleja tunteita tässä uudessa ja poikkeuksellisessa tilanteessa. Varhaiskasvatuksessa pyrimme tarjoamaan turvallista ja joustavaa palvelua vaihteleviin tarpeisiin, jotta voimme osaltamme helpottaa perheiden tilannetta, toteaa varhaiskasvatuspäällikkö Sofia Hoff.

Lähiopetusta seitsemässä koulussa

Ensimmäiset etäopetuspäivät ovat nyt takana. Valtaosa oppilaista on hoitanut koulunkäyntiään kotoa käsin. Lähiopetukseen ilmoittautui noin 50 Loviisan 1 700 koululaisesta.

Ensi viikosta lähtien lähiopetusta tullaan keskittämään. Pidämme huolen siitä, että muodostamme korkeintaan 10 oppilaan ryhmiä ja lähikontaktien määrä pysyy minimissä. Siivousta on tehostettu. Lähiopetusta järjestetään maanantaista 23.3.2020 alkaen Ruotsinpyhtäällä Kirkonkylän koulussa, Tesjoen suomen- ja ruotsinkielisessä koulussa, Forsby skolassa, Valkon koulussa, Harjurinteen koulussa ja Generalshagens skolassa. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan suoraan niiden oppilaiden huoltajille, joiden lapsia lähiopetuksen keskittäminen tulee koskettamaan. Etäopetuksessa olevat oppilaat jatkavat etäopetuksessa edelleen.

– Poikkeustilanne kuormittaa kaikkia. Loviisassa olemme onnistuneet hyvin. Ensi viikolla uudet tavat toteuttaa opetusta on jo paremmin hallussa ja uudet rutiinit vakiintuvat, sanoo koulutuspäällikkö Timo Tenhunen.

– Kiitos teille kaikille, että olette perheinä osaltanne auttaneet ja tukeneet opetuksen järjestämisessä parhaalla mahdollisella tavalla tässä haastavassa tilanteessa.

Lisätietoja:

varhaiskasvatuspäällikkö Sofia Hoff, puh. 044 349 3132, sofia.hoff@loviisa.fi

koulutuspäällikkö Timo Tenhunen, puh. 0440 555 332, timo.tenhunen@loviisa.fi