Vielä ehdit testata Kyläkyytiä – kokeilu jatkuu Loviisassa 28.6. asti

Kyläkyyti-kokeilu saa Loviisassa jatkoa perjantaihin 28.6.2019 saakka. Kyläkyydin palveluaika on 3.6. alkaen aamuisin kello 5.45–7.45 ja iltaisin kello 16–19. Liikennöintialue säilyy entisellään.

– Toivomme, että erityisesti työmatkalaiset huomaisivat Kyläkyydin edut. Esimerkiksi talvella koululaisvuoroja käyttävät voivat nyt kesäkuussa ajella Kyläkyydillä kyliltä keskustaan töihin ja takaisin. Porvoon ja Helsingin suuntaan kulkevat voivat vaikka tilata Kyläkyydin viemään bussille, joka lähtee Loviisan liittymästä kello 7.15, vinkkaa suunnitteluinsinööri Suvi Peltola.

– Illan liikennöintiaikaa voi myös hyvin käyttää harrastuksiin kulkemiseen tai asiointimatkoilla.

Kyläkyyti-palvelun liikennöintialueeseen kuuluvat Liljendal, Koskenkylä, Vanhakylä, Pernajan kirkonkylä, Hopom, Haddom, Kuggom ja Loviisan keskusta.

Kaksi matkaa maksutta

Kyläkyyti tilataan ja maksetaan mobiililaitteeseen ladattavalla Kyyti-sovelluksella. Kyydin tilaaja määrittelee sovelluksessa noutopaikan ja määränpään, ja matka yhdistetään muiden samaan suuntaan kulkevien kyyteihin. Alle 10 kilometrin matka maksaa 3 euroa ja yli 10 kilometrin matka 5 euroa.

– Tarjoamme kuitenkin kaksi ensimmäistä Kyläkyyti-matkaa asiakkaalle ilmaiseksi, muistuttaa Suvi Peltola. Edun saa käyttöön syöttämällä sovellukseen tarjouskoodin kkloviisa (Tili > Lunasta kampanjakoodi). Loviisan kaupunkilipulla ja Itä-Uudenmaan seutulipulla voi käyttää Kyläkyytiä ilmaiseksi tallentamalla lipun tiedot Kyyti-sovellukseen.

Kyläkyyti on osa Sitran vetämää alueellisen liikkumisen palveluiden kehityshanketta, jossa testataan uusia tapoja järjestää liikkumisen palveluita harvaan asutuilla alueilla. Kokeilu alkoi Loviisassa ja Porvoossa tammikuussa 2019. Kaupunki tiedottaa mahdollisesta Kyläkyydin jatkosta myöhemmin lisää.

Lisää tietoa Kyläkyydistä löytyy osoitteesta www.loviisa.fi/kylakyyti.