Tervetuloa seuraamaan kruununprinsessa Victorian ja prinssi Danielin vierailua Loviisassa

Ruotsin kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel vierailevat Loviisassa torstaina 21.9.2023.  

Vierailu huipentuu siihen, kun kruununprinsessa vihkii Loviisan Kuningattarenrannassa sijaitsevan aukion Victorianaukioksi. Juhlallista vihkimistä voi seurata Kuningattarenrannassa noin kello 14.15.  

Tätä ennen kuninkaalliset tervehtivät yleisöä Loviisan torilla noin kello 13.45. Kutsuvieraiden siirtyminen Raatihuoneelta Kuningattarenrantaan tapahtuu jalan. Vanhassa Rannassa lapset ojentavat kukkia kruununprinsessalle, ja siellä on hyvin tilaa tervehtiä kulkuetta.

Tungoksen välttämiseksi suositellaan, että kuninkaallisia seuraamaan tulevat valitsevat tulevatko Kuningattarenrantaan, Loviisan torille vai Vanhan Rantaan. Nämä paikat löydät alla olevasta kartasta. Kulkeminen kulkueen perässä ei ole mahdollista. Kelluva Kruununsilta on vierailun ajan suljettu yleisöltä.

– Kaikki ovat lämpimästi tervetulleita Loviisaan juhlistamaan kuninkaallista vierailua! Järjestelyillä pyrimme takaamaan tapahtuman sujuvuuden, turvallisuuden ja arvokkuuden, toteaa Loviisan kaupunginjohtaja Jan D. Oker-Blom.  

Taustatietoja vierailulle löydät aiemmasta tiedotteestamme.

Liikennejärjestelyt ja muut rajoitukset

Katuja suljetaan kävelyreitin varrelta. Varaudu siihen, että katuja suljetaan torstaina hyvissä ajoin ennen vierailua.

Suljettavat kadunpätkät tyhjennetään myös pysäköidyistä autoista, ja pysäköinti on niillä kiellettyä vierailua edeltävästä illasta 20.9. kello 22 lähtien. Tästä varoitetaan etukäteen kyltein. Kadut avataan liikenteelle vierailun päättymisen jälkeen, noin kello 15.

Pitkäaikainen pysäköinti torin pysäköintialueella on kielletty keskiviikosta 20.9. kello 22 alkaen, joten autoja ei voi jättää yöksi pysäköintiruutuihin.

Kelluva Kruununsilta on suljettu yleisöltä 21.9. kello 8–15.30.

Kuningattarenrannan välittömässä läheisyydessä oleva merialue suljetaan vierailun ajaksi, eli tilaisuutta ei siis pääse seuraamaan läheltä veneellä.

Keskustan ja Kuningattarenrannan ilmatila suljetaan vierailun ajaksi, eli esimerkiksi dronekuvaus on silloin kiellettyä.  

Pysäköinti vierailijoille

Kuningattarenrannassa pysäköintiin on varattu tilaa karttaan numero 2 alla merkityillä alueilla. (Osoitteet: Saaristotie 35 ja Leppätie 1)

Keskustassa pysäköidessä tulee noudattaa liikennesääntöjä ja liikennemerkkien mukaista pysäköintiaikaa sekä käyttää parkkikiekkoa siellä, missä se on liikennemerkein osoitettu. Huomioi vierailusta johtuvat katujen sulkemiset ja ettei torille voi pysäköidä.

Kuva: Anna-Lena Ahlström, Copyright Kungl. Hovstaterna

Kartat: Loviisan kaupunki