Viirilän kotiseutumuseo avautuu 30.6.

Lampaita ulkona får utomhus

Viirilän kotiseutumuseon kesäkausi avataan sunnuntaina 30.6.2019 kello 14 koko perheen tapahtumalla. Ohjelmassa on museon pihalla musiikkia ja yhteislaulua, mahdollisuus osallistua arvontaan ja tietysti kahvitarjoilu.

Viirilän kotiseutumuseo Länsi-Kymen kulttuuritien varrella on yksi Loviisan kaupungin kesäisin auki olevista museoista. Vierailijat ovat tervetulleita koko heinäkuun tiistaista sunnuntaihin kello 11–16.

Viirilän omat museokanat muuttavat takaisin kesätyöpaikalleen museon pihalle sopivasti avajaistapahtumaan. Pieni kanaparvi on kasvanut toukokuussa syntyneiden kananpoikien myötä! Perhetapahtumassa 30.6.2019 vierailee myös muutamia lampaita naapuritilalta.

Jos et ole vielä löytänyt Loviisan kaupungin pienintä museota, kannattaa käydä Viirilässä tänä kesänä! Viirilän kotiseutumuseossa voit tutustua perinteisiin rakennuksiin ja rahvaankulttuuriin.

Kotiseutumuseo on perustettu Gräggas-nimisen tilan tontille, jonka sisarukset Else ja Florence Henriksson lahjoittivat kunnalle 1960-luvulla. Päärakennuksen pikkutupaa käytettiin asumiseen vielä 1950-luvulla. Asuintalo Viirilässä on 1700-luvulta, ja se siirrettiin nykyiseen paikkaansa 1880-luvulla. Pihapiirissä on myös savusauna, aitta ja liiteri. Museoesineitä on koottu alueelle. Kokoelman noin 3 000 esinettä on käytetty maataloudessa ja alueen maatilojen arjessa.

Viirilän kotiseutumuseo

Höjmossantie 4, Kuninkaankylä

Vapaa pääsy

Avoinna 1.–31.7.2019 ti–su 11–16