Vuoden 2021 kulttuuripalkinnon saaja on Sini Hakkarainen-Suonpää

Sini Hakkarainen-Suonpää

Vuoden 2021 kulttuuripalkinnon saaja on elokuvateatteri ja kulttuurikeskus Kino Marilynin yrittäjä Sini Hakkarainen-Suonpää. Palkinto jaettiin 6.12. Loviisan kaupungin itsenäisyyspäivän juhlassa Seurahuoneella.

Kulttuuripalkinto on nyt 2021 toisen kerran jaettava huomionosoitus toimijalle – yksityishenkilölle, yhdistykselle tai ryhmälle – jonka teko tai toiminta on vaikuttanut erityisen merkittävästi Loviisan kulttuurielämään tai nostanut Loviisaa valtakunnallisesti tai kansainvälisesti esille. Kulttuuripalkinnon saajaa sai perusteluineen ehdottaa 5.11.2021 mennessä. Ehdotuksia tuli yhteensä 78. Suuri kiitos kaikille ehdotuksen jättäneille!

Runsaissa ehdotuksissa ja perusteluissa mainittiin muun muassa seuraavaa:

Sini Hakkarainen-Suonpää

  • on tukenut kulttuurielämää pitämällä Loviisan elokuvateatteritoimintaa hengissä tarjoamalla tiloja aktiivisesti myös muun kulttuurialan käyttöön ja mahdollistamalla siten monipuolisen kulttuuritoiminnan kaupungissa.
  • on tehnyt kaikkensa hankalassa pandemiatilanteessa, jotta Loviisan kaltaisessa pienessä kaupungissa voisi tarjota elokuvien yksityisnäytöksiä ja toiveuusintoja.
  • on toiminut myös koronapandemian ajan avoimesti, innovatiivisesti ja ennakkoluulottomasti eri toimijoiden kanssa
  • on kuullut herkällä korvalla ihmisten antamia toiveita, ja toteuttanut toiveita rajoitusten puitteissa.
  • on kaiken kaikkiaan ystävällinen ja helppo yhteistyökumppani monenlaisen kulttuuritoiminnan saralla.

Kulttuuripalkinnon ojentajina toimivat sivistys- ja hyvinvointikeskuksen johtaja Kirsi Kinnunen ja hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja Thomas Rosenberg.