Vuoden urheilija valitaan hyvinvointilautakunnassa 12.1.2022

Hyvinvointilautakunnan etäkokouksessa 12.1.2022 valitaan Loviisan vuoden urheilija sekä vuoden veteraaniurheilija. Lautakunta käsittelee myös Loviisan kaupungin vastaanottaman noin 410 000 euron suuruisen perinnön, jota ehdotetaan käytettävän muun muassa nuorten ja kylien hyväksi. Lautakunta saa myös kuulla päivityksen projektista, jonka päämääränä on kouluissa ja oppilaitoksissa tehtävän nuorisotyön vahvistaminen ja kehittäminen.

Vuoden urheilija ja veteraaniurheilija

Hyvinvointilautakunta palkitsee vuosittain menestyksekkäitä urheilijoita kaupungissa. Palkittavan urheilijan tai joukkueen kilpailuluokka on 15-vuotiaiden luokasta yleiseen sarjaan. Kokouksessa lautakunta valitsee myös vuoden veteraaniurheilijan, joka on 35 vuotta täyttänyt aikuisurheilija ja on saavuttanut menestystä lajinsa veteraanisarjassa. Lautakunta on ilmoituksella paikallislehdissä sekä kaupungin internet-sivuilla pyytänyt ehdotuksia palkinnonsaajiksi.

Perintö kylien ja nuorison hyväksi

Loviisan kaupunki on saanut valtioneuvoston päätöksellä käytettäväkseen noin 410 000 euron suuruisen perinnön osan. Ehtona perinnön luovuttamiselle on, että se tulee käyttää kulttuuripalveluiden kehittämiseen. Ehdotuksen mukaan 100 000 euroa käytettäisiin nuorisovaltuuston ehdotusten pohjalta 15–29-vuotiaiden nuorten hyväksi. Lisäksi 100 000 euroa menisi kylille ja kyläyhdistyksille. Lopuksi ehdotetaan avointa ideakilpailua siitä, miten 200 000 euroa käytettäisi parhaalla mahdollisella tavalla kestävään ja pitkäikäiseen toimintaan ja/tai tuotokseen.

Projekti nuorisotyön tukemiseen

Aluehallintovirasto on myöntänyt Loviisan kaupungille 80 000 euroa valtionavustusta kouluissa ja oppilaitoksissa tehtävän nuorisotyön vahvistamiseen ja kehittämiseen. Avustuksen käyttöaika on 1.12.2020 – 30.11.2022. Opetus- ja kulttuuriministeriön koulunuorisotyöavustus on osa koronaviruskriisin jälkeisiä elvytystoimia. Tarkoituksena on muun muassa lievittää etäopetuksen kielteisiä vaikutuksia. Koulunuorisotyöntekijä Sanna Humla esittäytyy kokouksessa ja kertoo hankkeen tavoitteista.

Hyvinvointilautakunnan esityslista 12.1.2022