Almintalo

Almintalo on Loviisan kaupungin kulttuuritalo kaikenikäisille.

Almintalossa järjestetään monipuolisia näyttelyitä sekä erilaisia tapahtumia, konsertteja ja esityksiä. Lisäksi talossa toimii Loviisan Taidekeskuksen Tukiyhdistys ry:n ylläpitämä taidelainaamo Artoteekki.

Almintaloon on vapaa pääsy. Talon toiminnasta vastaa Loviisan kaupungin kulttuuripalvelut.

Piipahda pihaan!

Keväällä 2017 Almintalon pihalla käynnistyy kaksivuotinen opetuspuutarhaprojekti. Harjurinteen koulun oppilaat rakentavat sorapihasta värikkään, kukkivan ja satoa tuottavan keitaan. Almintalon opetuspuutarhan on tarkoitus tuottaa iloa oppilaille, vierailijoille ja ohikulkijoille. Puutarhatyöt käynnistyvät huhtikuussa 2017 ja jatkuvat pitkälle syksyyn.

Kuva: Eeva Kangas.

Almintalon opetuspuutarha on kahden puutarhaosaajan, Anna Palasmaan ja Eeva Kankaan, suunnittelema ja ohjaama yhteisöllinen hanke, jonka rahoitus on saatu Varuboden Oslalta ja Uudenmaan kulttuurirahastolta. Hankkeella on kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan tuki. Olet tervetullut kierrokselle!

Almintalon historiaa

Almintalon on suunnitellut arkkitehti Bertel Jung vuonna 1907. Jugendtyylistä puurakentamista edustava hirsitalo valmistui Loviisan silloisen rautatieaseman läheisyyteen vuonna 1910. Nimensä Almintalo on saanut sen rakennuttaneilta kultaseppäveljeksiltä Guido August ja Alvar Anselm Almilta. Talossa toimi alun perin Almin veljesten kultasepänliike verstaineen sekä urheiluliike ja myöhemmin myös polkupyöräverstas. Lisäksi kiinteistöön kuului asunto ja pihapiirissä toiminut uushopeatehdas.

Myöhempinä vuosina Almintalo on ollut muun muassa koulun käytössä ja sen tiloissa on ollut paikallisradion toimitus. Suojeltu rakennus ehti jo päästä huonoon kuntoon ennen kuin se 2010-luvulla kunnostettiin kulttuurikäyttöön. Nykyisin Almintalon toiminnasta vastaa Loviisan kaupungin kulttuuripalvelut.