Almintalo

Almintalo on Loviisan kaupungin kulttuuritalo kaikenikäisille.

Loviisan kaupungin vuokrasopimus päättyy 30.9.2020 eikä sitä täten enää pysty vuokraamaan kaupungin kautta.

Talossa toimii jo mm. Galleria Theodor: https://galleriatheodor.fi/ ja lisätietoja muusta toiminnasta myöhemmin.

 

Almintalossa järjestetään monipuolisia näyttelyitä sekä erilaisia tapahtumia, konsertteja ja esityksiä. 

Almintaloon on vapaa pääsy. Talon toiminnasta vastaa Loviisan kaupungin kulttuuripalvelut.

Almintalon historiaa

Almintalon on suunnitellut arkkitehti Bertel Jung vuonna 1907. Jugendtyylistä puurakentamista edustava hirsitalo valmistui Loviisan silloisen rautatieaseman läheisyyteen vuonna 1910. Nimensä Almintalo on saanut sen rakennuttaneilta kultaseppäveljeksiltä Guido August ja Alvar Anselm Almilta. Talossa toimi alun perin Almin veljesten kultasepänliike verstaineen sekä urheiluliike ja myöhemmin myös polkupyöräverstas. Lisäksi kiinteistöön kuului asunto ja pihapiirissä toiminut uushopeatehdas.

Myöhempinä vuosina Almintalo on ollut muun muassa koulun käytössä ja sen tiloissa on ollut paikallisradion toimitus. Suojeltu rakennus ehti jo päästä huonoon kuntoon ennen kuin se 2010-luvulla kunnostettiin kulttuurikäyttöön. Nykyisin Almintalon toiminnasta vastaa Loviisan kaupungin kulttuuripalvelut.

Almintalon tilojen vuokraus

Järjestä näyttely tai tapahtuma Almintalossa!

Loviisan kaupungin kulttuuripalvelut vuokraa Almintaloa näyttelykäyttöön yksittäisille taiteilijoille, taiteilijaryhmille, kulttuurialan toimijoille sekä yhdistyksille. Tilat soveltuvat monipuoliseen näyttelykäyttöön. Talossa on mahdollista järjestää useita näyttelyitä samaan aikaan. Lisäksi Almintalon tiloja on mahdollista vuokrata erilaisiin tapahtumiin.

Almintalon tiloja vuokrataan näyttely- ja tapahtumakäyttöön jatkuvalla haulla. Tilat vuokrataan kerrallaan enintään kolmeksi kuukaudeksi, erityistapauksissa vuokra-aika voi olla pidempi.

Tiedustelut ja lisätietoja: kulttuurituottaja Päivi Karppi, p. 040 751 7449 ja
kulttuuri- ja vapaa-aikatoimenpäällikkö Leif Eriksson, p. 040 568 4138

Lisätietoja näyttelyn järjestäjille

Lisätietoja tapahtumajärjestäjille

Tutustu Almintalon vuokrattaviin tiloihin

Almintalon pohjapiirros

Näyttelytilojen lisäksi Almintalon yläkerrassa on kokous- ja työpajatila, joka on tarkoitettu ensisijaisesti koulujen, kansalaisopistojen sekä kaupungin kerhotoiminnan käyttöön.

Alakerran keittiö on vuokra-aikana näyttely- ja tapahtumajärjestäjien käytössä.

 

Almintalossa taidelainaamo

Almintalon kahviossa on aloittanut toimintansa Galleria Theodorin taidelainaamo. Vallitsevista olosuhteista johtuen tila on kuitenkin suljettu toistaiseksi yleisöltä, mutta teoksiin voi tutustua täällä sekä halutessaan pyytää yksityistä tutustumismahdollisuutta teoksiin.

Lisätietoja: Loviisan Taideyhdistyksen puheenjohtaja Tero Maksimainen 040 526 4522 tai kulttuurituottaja Päivi Karppi 040 751 7449 (paivi.karppi@loviisa.fi).