Almintalo

Almintalo on kulttuuritalo kaikenikäisille.

Taloa hallinnoi Loviisan taidekeskus Almintalo ry, Tora Öhrström 0400524115

 

Almintalossa järjestetään monipuolisia näyttelyitä sekä erilaisia tapahtumia, konsertteja ja esityksiä. 

Almintaloon on vapaa pääsy.

 

Talossa toimivat mm.

Hulda huoleton https://www.facebook.com/RouvaHuldaHuoleton/

Sekä Loviisan taidekeskus Almintalo ry.

 

Almintalon historiaa

Almintalon on suunnitellut arkkitehti Bertel Jung vuonna 1907. Jugendtyylistä puurakentamista edustava hirsitalo valmistui Loviisan silloisen rautatieaseman läheisyyteen vuonna 1910. Nimensä Almintalo on saanut sen rakennuttaneilta kultaseppäveljeksiltä Guido August ja Alvar Anselm Almilta. Talossa toimi alun perin Almin veljesten kultasepänliike verstaineen sekä urheiluliike ja myöhemmin myös polkupyöräverstas. Lisäksi kiinteistöön kuului asunto ja pihapiirissä toiminut uushopeatehdas.

Myöhempinä vuosina Almintalo on ollut muun muassa koulun käytössä ja sen tiloissa on ollut paikallisradion toimitus. Suojeltu rakennus ehti jo päästä huonoon kuntoon ennen kuin se 2010-luvulla kunnostettiin kulttuurikäyttöön. Nykyisin Almintalon toiminnasta vastaa Loviisan kaupungin kulttuuripalvelut.

Almintalon tilojen vuokraus

Järjestä näyttely tai tapahtuma Almintalossa!

Loviisan taidekeskus ry vuokraa Almintaloa näyttelykäyttöön yksittäisille taiteilijoille, taiteilijaryhmille, kulttuurialan toimijoille sekä yhdistyksille. Tilat soveltuvat monipuoliseen näyttelykäyttöön. Talossa on mahdollista järjestää useita näyttelyitä samaan aikaan. Lisäksi Almintalon tiloja on mahdollista vuokrata erilaisiin tapahtumiin.