Harjurinteen koulukeskuksen sisäilmatutkimukset jatkuvat

Loviisan keskustassa sijaitsevan koulukeskuksen rakenteita ja ilmanvaihtoa tutkitaan parhaillaan ja tulosten odotetaan valmistuvan marraskuun loppuun mennessä.

Osalla Harjurinteen koulukeskuksen henkilökunnasta ja oppilaista esiintyy oireita, jotka saattavat viitata sisäilmaongelmiin.

Loviisan kaupungin toimesta vuonna 2014 valmistunutta rakennuksen osaa tutkii Wise Group Oy. Loviisan kaupungin tilapäällikkö Antti Kinnusen mukaan tähän mennessä on selvinnyt muun muassa, että koulun uuden osan sisäilma on hyvin kuivaa ja ilmanvaihto mahdollisesti liiankin tehokas. Kokonaisuutena ilmanvaihto toimii ja ilmanvaihtokanavat ovat puhtaita.

Uudemman osan rakennusvaiheita käydään läpi pääurakoitsija Skanskan sekä rakennusvaiheen valvojien kanssa. Antti Kinnunen kertoo, että Loviisan kaupungin omien, jo aiemmin tehtyjen tutkimusten mukaan rakennuksen seinien eristeisiin ei jäänyt kosteutta asennusvaiheessa.

Harjurinteen koulukeskuksen vanhemmassa osassa sijaitsevista oppilashuollon tiloista otettiin syyskuussa pintanäytteitä. Näytteissä on alustavien tutkimustulosten mukaan havaittu toksisuutta. Lisätietoa näistä tutkimuksista saadaan marraskuun puolessavälissä.

Osa opiskeluhuollon henkilökunnasta on siirtynyt väistötiloihin jo aikaisemmin ja kaupungin koulutuspäällikkö Timo Tenhusen mukaan tilat poistetaan käytöstä kokonaan toistaiseksi.

Koulukeskuksen henkilökunnan oireita seurataan ja hoidetaan Loviisan kaupungin työterveyshuollossa. Oireilevia oppilaita kehotetaan kääntymään kouluterveydenhuollon puoleen. Työ- ja kouluterveydenhuollosta saatavan tiedon avulla koulun tilanteesta saadaan mahdollisimman kattava kuva.