Harjurinteen koulun lattioille mittavat korjaukset

Kevään aikana Loviisan Harjurinteen koulun uudemmalla puolella tehdyt tutkimukset osoittavat, että koulussa joudutaan tekemään mittavia välipohjien eli lattioiden kuivatuksia ja lattiapintojen uusimisia.

Uuden puolen lattiarakenteista on löytynyt kosteutta ja lattiamateriaalien kemiallista hajoamista.

Korjausten laajuus vaatii lisäselvityksiä, mutta Loviisan kaupungin tilapäällikkö Antti Kinnusen arvion mukaan jopa puolet uuden puolen lattioista vaihdetaan. Lisäselvityksiä vaatii myös koulua vaivaava ajoittainen viemärin haju, jolle ei toistaiseksi ole löytynyt selitystä.

– Korjauskustannuksia on vaikea arvioida ennen lisäselvityksiä, mutta puhutaan useasta sadasta tuhannesta eurosta, Kinnunen kertoo. Tähän ei lasketa väistötilojen tuomia kustannuksia.

Parakkien sijoitusta tarkennetaan

Harjurinteen koulun uudemman puolen toiminta siirtyy syksyllä väistötiloihin koulun pysäköintipaikalle pystytettäviin parakkeihin.

– Koko parkkipaikka otetaan käyttöön, mutta selvitämme vielä, voimmeko välttää parakkien sijoittamista koulun pihalla sijaitsevalle tekonurmelle. Tutkimme myös mahdollisuutta sulkea Ratakatu parakkeja varten, mutta se on haastavaa liikenneturvallisuuden kannalta, Kinnunen pohtii.

Kilpailutus parakkien toimittajasta tehdään toukokuun aikana ja tarjouspyynnöissä painotetaan nopeaa toimitusta.

Vanhalla puolella kiireellisiä korjauksia

Lattiat aiheuttavat huonoa sisäilmaa myös Harjurinteen koulun vanhemmalla puolella, joka on myös Loviisan lukion käytössä. Kiireelliset korjaukset on aloitettu, mutta toimenpiteiden laajuus, korjaustapa ja aikataulu selviää töiden edetessä ja terveysviranomaisten otettua kantaa tutkimustuloksiin. Sen jälkeen selviää, onko vanhan puolen toiminnan siirtäminen väistötiloihin välttämätöntä syksyllä 2018.

Vanhan puolen tutkimusraportti on tällä hetkellä terveysviranomaisten käsiteltävänä.

Neuvottelut Skanskan kanssa jatkuvat

Harjurinteen koulun uudemman puolen rakentanut Skanska Oy on Loviisan kaupungin luvalla teettänyt omia tutkimuksia rakennuksessa.  Kaupunki ja rakennusyhtiö jatkavat neuvotteluja molempien osapuolten tutkimustulosten perusteella.

Tutustu Harjurinteen koulussa tehtyihin tutkimuksiin:

Loviisa.fi/sisailma