Harjurinteen koulun vanhan osan tulevaisuus valtuuston päätettäväksi

Loviisan kaupunginhallitus päätti tiistaina 30.10.2018 ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että Harjurinteen koulun vanha osa peruskorjataan. Päätös oli yksimielinen.

Kaupunginhallitus kuuli asiassa korjaussuunnitelman tehneen Ramboll Oy:n asiantuntijaa Tapani Moilasta ja kaupungin tilapäällikkö Antti Kinnusta.

– Keskustelimme asiasta pitkään ja perusteellisesti, ja päätimme yksimielisesti ehdottaa valtuustolle peruskorjausta uudisrakennuksen sijaan, hallituksen puheenjohtaja Mia Heijnsbroek-Wirén kertoo.

Myös päätös siirtää asia valtuustolle oli yksimielinen.

Korjaussuunnitelmassa esitetty, perinpohjainen peruskorjaus on hallituksen mielestä vakuuttava. Peruskorjauksen päävalvojaksi valittaisiin asiantuntija Tapani Moilanen ja Ramboll.

– Meillä on suuri luottamus siihen, että hankkeen valvonta olisi heidän tekemänään hyvissä käsissä, Heijnsbroek-Wirén lisää.

Harjurinteen koulun ja Loviisan lukion vanha osa on kivirakenteinen rakennus 1950-luvulta. Rakennus on joko peruskorjattava tai purettava uudisrakennuksen tieltä. Peruskorjaus maksaa noin 6 miljoonaa, purkaminen ja uudisrakentaminen noin 14 miljoonaa euroa.

Kaupunginvaltuusto käsittelee asiaa 21.11.2018.