Kaksikielisen varhaiskasvatuksen suunnittelu jatkuu

Nalle istuu pienellä puistonpenkillä björnen sitter på en liten parkbänk

Loviisassa on kiinnostusta kaksikieliseen varhaiskasvatukseen. Tämä ilmenee Loviisan kaupungin kyselystä, joka tehtiin loppusyksystä 2018 Morjens-sovelluksella.

54 suomenkielistä ja 23 ruotsinkielistä henkilöä vastasivat olevansa kiinnostuneita kaksikielisestä varhaiskasvatuksesta lapselleen.

– Toki useampikin olisi voinut vastata, mutta kyllä tämä osoittaa kiinnostusta löytyvän, vt. varhaiskasvatuspäällikkö Sofia Hoff sanoo. Käsityksemme mukaan kaupungista löytyy myös poliittista tahtoa.

Vastaukset kysymykseen lapsen tai lasten iästä jakautuivat melko tasaisesti. Lapsista 24 oli iältään 0–2 vuotta, 3–5-vuotiaita oli 31.

Perheet asuvat eri puolilla kaupunkia. Keskustasta saimme kuusi vastausta, mutta myös Ruotsinpyhtää, Tesjoki, Liljendal. Pernaja, Kuggom, Isnäs, Malmsby, Antinkylä, Haravankylä, Koskenkylä ja Määrlahti mainittiin vastauksissa.

– Meillä on jo muutama idea siitä, missä ja milloin kaksikielistä varhaiskasvatusta voisi olla tarjolla, Sofia Hoff kertoo. Kyselyn tulokset kertovat ajatustemme olevan oikeansuuntaisia.

Hoff kertoo myös, että kaksikielisen toiminnan yhtenäinen, tavoitteiden mukainen toteutus vaatii sekä huolellista suunnittelua että henkilökunnan jatkokoulutusta.