Kansalaisopistot ja kaavoitusasiaa valtuustossa 17.4.

Loviisan kaupunginvaltuusto kokoontuu keskiviikkona 17.4. kello 18.00 Harjurinteen koulun ruokasalissa, Ratakatu 1, A-ovi. Katso suoraa videolähetystä!

Kokousta voi seurata yleisötilasta tai suorana videolähetyksenä Loviisan kaupungin verkkopalvelussa.

Kaupunginvaltuuston esityslista 17.4.2019

Yksi opisto kahta vahvempi

Kaupunginvaltuusto päättää muun muassa Loviisan kahden kansalaisopiston hallinnollisesta yhdistämisestä yhdeksi opistoksi vuoden 2020 alussa. Valkon kansalaisopisto ja Lovisa svenska medborgarinstitut ovat jo pitkään tehneet yhteistyötä ja opistot saivat yhteisen rehtorin maaliskuussa 2018. Sopimuskunnat Pyhtää ja Lapinjärvi ovat yhdistämisen kannalla.

Opistojen yhdistämistä puoltaa useat seikat. Päällekkäisten toimintojen ja palkkakulujen poistaminen vapauttaa resursseja kehittämistyöhön, toiminnan jatkuvuus on varmempaa ja tiedonkulku on joustavampaa. Suomen- ja ruotsinkielisiä kursseja tarjotaan väestön kielisuhteen mukaisesti kymmenen prosentin joustovaralla.

Kuningattarenrannan kaavamuutokset vireille

Kaupunginvaltuuston päätettäväksi tulee myös, tuleeko tulevalla asuntomessualueella voimassa olevan LOTES-osayleiskaavan muutos vireille. Vuoden 2023 asuntomessualueelle eli Kuningattarenrannan alueelle ollaan laatimassa asemakaavaa, mutta kaavoitustyössä on huomattu alueen osayleiskaavan kaipaavaan muutoksia.

Merkintä kaupallisten palveluiden alueesta tulevan messualueen pohjoisosassa  on vanhentunut ja messualueen poikki kulkevan Saaristotien linjausta halutaan muuttaa. Venesatamaksi merkityn alueen käyttötarkoituksen laajentamista halutaan tutkia, sillä sille voitaisiin sijoittaa esimerkiksi kelluvia asuntoja ja virkistyspalveluita.

Myös alueella sijaitseva lähivirkistysalue jolla on suojeluarvoja on asian valmistelutekstin mukaan rajattu laajemmalle alueelle kuin tarpeellista.