Kaupunginhallitus valitsi yrittäjät Tamminiemeen

Hallitus päätti myös ehdottaa, että Chiewitzinkadulla sijaitsevan tontin kaavamuutosehdotus palautetaan uuteen valmisteluun. Kaavamuutosta ja leirintäalueen tulevaisuutta pohdittiin Loviisan kaupunginhallituksen kokouksessa 5.2.2018.

Tamminiemen leirintäalueen uudet yrittäjät ovat Tuomas Konttinen ja Simge Arikan. Vuokrasopimus laaditaan kolmeksi vuodeksi jätetyn tarjouksen mukaisesti vuosivuokralla 24 000 euroa. Vuokrasopimukseen kirjataan seitsemän vuoden optiokausi jätetyn tarjouksen mukaisesti vuosivuokran ollessa 32 000 euroa.

Paras kuudesta tarjouksesta

Konttisen ja Arikanin tarjous oli paras kuudesta vaihtoehdosta. Toiminnan sisällön osalta kaikki tarjoukset olivat asianmukaisia, sen sijaan oheispalveluiden osalta vaihtelut olivat suurempia. Vaihteluväli vuosivuokrien osalta oli merkittävä ja yrittäjän valinnan kannalta ratkaiseva seikka.

Leirintäalueella sijaitsevan Harmaan huvilan korjaustarpeesta ja huoltorakennuksen rakentamisesta on vielä neuvoteltava yrittäjien kanssa ennen lopullisen vuokrasopimuksen kirjoittamista. Yrittäjät haluavat varata itselleen mahdollisuuden harkita yritysidean toimivuutta kolmen vuoden kuluttua.

Asemakaavamuutos halutaan uuteen valmisteluun

Kaupunginhallitus käsitteli maanantaina 5.2. myös keskustelua herättänyttä kaavamuutosehdotusta Pohjoistullissa sijaitsevalle tontille.

Kortteli 109:n Chiewitzinkatuun rajatuvalle osuudelle valmistellaan asemakaavamuutosta. Loviisan teknisen lautakunnan päätös sallia kolmikerroksisen kerrostalon rakentamisen tyhjälle tontille tuotiin kaupunginhallituksen käsittelyyn kaupunginjohtaja Jan D. Oker-Blomin käytettyä otto-oikeuttaan.

Hallitus päätti ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että kaavamuutos palautetaan uudelleen valmisteluun, jossa huomioidaan paremmin muutosehdotuksesta esitetyt muistutukset.