Kaupunginvaltuuston viimeiset päätökset ennen kesälomaa

Valtuuston kokous kommunfullmäktige

Loviisan kaupunginvaltuusto muun muassa hyväksyi asuntotonttien hintakampanjan ja myönsi äänestyksen jälkeen kaupunginjohtajalle sähköautoedun. Valtuusto kokoontui viimeistä kertaa ennen kesätauolle siirtymistä 12.6.2019.

Loviisan kaupunki laskee asuntotonttien hintaa kampanjamuotoisesti. Koskenkylästä tontin saa 30 prosentin alennuksella, ja muualla kuin keskustassa, Harmaakalliossa, Valkossa tai Loviisanlahden itärannalla tontit myydään puoleen hintaan. Kampanjan avulla halutaan edistää tonttikauppaa.

Kampanjahinnat astuvat voimaan kun valtuuston päätös on lainvoimainen. Tonttien vuokrat laskettaisiin edelleen normaalihinnasta.

Valtuusto myönsi kokouksessaan virka-autoedun kaupunginjohtajalle. Auton tulee olla sähkökäyttöinen ja koko- ja hintaluokaltaan Volkswagen e-Golfia vastaava. Leasingrahoitteisen auton kuukausikustannus on 600–900 euroa kuukaudessa. Sähkökäyttöinen virka-auto toimii signaalina siitä, että Loviisan kaupunki haluaa edistää sähköautojen käyttöä. Valtuusto äänesti päätöksestä äänin 20–12, yksi tyhjä.

Tämän lisäksi valtuusto hyväksyi vuoden 2018 tilinpäätöksen ja tarkastuslautakunnan arviointikertomuksen.  Loviisan kaupunki sai myös uusitun konserniohjeen, jossa on huomioitu kaupungin uusi organisaatiorakenne ja uudet konserniyhtiöt.