Kirjaston vinkit: e-kirjat, elokuvat kirjastokortilla, maailman museot, Lukulumo ja paljon muuta

Kirjaston kirjoja hyllyssä böcker på hyllan i biblioteket

Hei, hyvät kirjaston asiakkaat.
Mekin kaipaamme teitä. Vaikka kirjastot ovat suljettuina yritämme palvella teitä myös etänä.

Alla jaamme linkkejä eri palveluihin, joita voi vapaasti käyttää. Päivitämme tätä tiedotetta, suosittelemme myös käymään Facebook sivuillamme, josta löydät lisää vinkkejä.

Hyvä uutinen: Koko kansa lukee -kampanja on pidennetty 13.4. saakka. Kampanjan ajan jokainen kirjastokortin omistaja voi vapaasti viihtyä kolmen e-kirjan parissa.

Lue e-kirjoja ja kuuntele e-äänikirjoja:

> Helle-Ellibs, valikoima e-kirjoja ja e-äänikirjoja aikuisille ja lapsille. Kokoelma on pääosin suomenkielinen. Kirjaudu sisään kirjastokortilla ja tunnusluvulla. Voit lukea e-kirjoja tai kuunnella äänikirjoja älylaitteella lataamalla Ellibs-sovelluksen

> Helle-Biblio, suuri valikoima e-kirjoja ja e-äänikirjoja aikuisille, nuorille ja lapsille ruotsiksi, suomeksi, englanniksi ja hieman muillakin kielillä. Kirjaudu sisään kirjastokortilla ja tunnusluvulla. Voit lukea e-kirjoja tai kuunnella äänikirjoja älylaitteella lataamalla Biblio-sovelluksen. Huom! Voit lainata yhden kirjan viikossa.

> Miten lainata e-aineistoa, Porvoon kirjaston facebookvideo

Katso elokuvia tai videoita:

> Viddla-elokuvapalvelu, valitse ensin elokuva, jonka aiot katsoa. Kirjaudu tämän jälkeen palveluun Katso elokuva -linkistä. Valitse kirjastoksi Helle-kirjastot ja lisää kirjastokortin numero ja tunnusluku. Elokuvan laina-aika on 48 tuntia. Samalla kortilla voi lainata enintään 4 lainaa kalenterikuukauden aikana.

> Kirjastokino-elokuvapalvelu, voit katsoa elokuvia valitsemalla haluamasi elokuvan ja klikkaamalla Katso. Tämän jälkeen valitse valikosta Helle-kirjastot ja kirjaudu sisään kirjastokortilla ja tunnusluvulla. Elokuvien lisäksi tarjolla on myös esimerkiksi dokumentteja ja harrasteohjelmia.

 > Elonet, kansallinen audiovisuaalinen instituutti tarjoaa katsottavaksi ilmaisia elokuvia ja lyhytelokuvia. Vaatii nettiyhteyden koko katsomisen ajan. Kaikille avoin palvelu.

> Kirjastokaistan  ohjelmien aiheina ovat kirjat, kirjailijat ja lukeminen. Kaikille avoin palvelu.

Kuuntele klassista musiikkia:

> Naxos Music Library taidemusiikin musiikkipalvelu. Kuunneltavana yli 90 000 albumia ja 1,3 miljoonaa kappaletta. Palvelua voi käyttää sekä selaimen kautta että maksuttomalla Naxos-sovelluksella. Vaati kirjautumisen kirjastokortilla.

> Naxos Music Library Jazz, palvelua voi käyttää sekä selaimen kautta että maksuttomalla Naxos Jazz-sovelluksella. Vaati kirjautumisen kirjastokortilla.

> Naxos Music Library World maailmanmusiikkia yli 150 eri maasta. Vaati kirjautumisen kirjastokortilla.

> Suomen kansallisooppera- ja baletti, vaatii nettiyhteyden koko katsomisen ajan. Kaikille avoin palvelu.

Muuta:

> Lukulumo monikielinen lasten kuvakirjapalvelu, jossa 115 lasten kirjaa nyt ilmaiseksi. Lukulumo avaa home access -version kaikille 15.4. asti. Home access on suunniteltu tukemaan erityisesti monikielisiä lapsia, ja siksi pääpaino on kustantajien kanssa yhdessä valituissa kirjoissa, joita voi kuunnella usealla eri kielellä. Saat palvelun käyttöön lataamalla Lukulumo-sovelluksen älylaitteellesi sen sovelluskaupasta. Kirjaudu sisään käyttäen seuraavaa tunnusta ja salasanaa: lukulumokoti, 987654321

> Omahuone.com, kirjallisuus- ja kulttuurimedia on tehnyt listan kotimaisista kirjapodcasteista. Kaikille avoin palvelu.

> Helmet kirjastojen linkkilistaan on listattu eri puolilta maailmaa joukon museoita, joihin pääset tutustumaan verkossa.