Kyläkyytiin pääsee nyt myös kausi- ja seutulipuilla

Kyläkyytiin pääsee nyt Porvoon Liikenteen kuukausilipulla, Loviisan kaupunkilipulla sekä Itä-Uudenmaan seutulipulla. Kyläkyydin toiminta-alue on myös laajenemassa sekä Porvoossa että Loviisassa.

– Suunnittelemme parhaillaan Kyläkyydin palvelualueen laajentamista Liljendal–Koskenkylä–Vanhakylä-alueelta Loviisan keskustan suuntaan. Harkitsemme myös muutoksia Kyläkyydin liikennöintiaikaan, selvittää infrastruktuuripäällikkö Markus Lindroos Loviisan kaupungilta.

– Kyläkyydin toiminta-alue on nyt laajentunut Porvoossa Myrskyläntien alueelle. Autot liikennöivät noin kilometrin etäisyydellä Myrskyläntiestä Henttalantien liittymään asti, eli esimerkiksi Papinjärventien suuntaan ja Alhon alueelle, kertoo liikenneinsinööri Hanna Linna-Varis Porvoon kaupungilta.

Syötä kausi- tai seutulipun tiedot sovellukseen

Itä-Uudenmaan seutulipun sekä Porvoon ja Loviisan kausilippujen omistajat voivat käyttää Kyläkyytiä ilmaiseksi tallentamalla lipun tiedot Kyyti-sovellukseen:

  • Valitse ensin ”Tili” sovelluksen alkunäkymän vasemman yläkulman valikosta, ja sen jälkeen ”Liity ryhmään”.
  • Syötä sovellukseen lipun mukainen ryhmäkoodi sekä muut tarvittavat tiedot.
  • Jos käytössäsi on Porvoon paikallisliikenteen kausilippu, koodi on PKAUSI19. Koodin lisäksi vaaditaan kausilipun sarjanumero (17 tai 10 numeroa) sekä etu- ja sukunimi sekä puhelinnumero.
  • Jos käytössäsi on Loviisan paikallisliikenteen kausilippu, koodi on LKAUSI19. Koodin lisäksi vaaditaan kausilipun sarjanumero (10 numeroa), etu- ja sukunimi ja puhelinnumero.
  • Jos käytössäsi on Itä-Uudenmaan kausilippu, koodi on ITÄUUKAUSI19. Koodin lisäksi vaaditaan syntymäaika muodossa ppkkvv, etu- ja sukunimi ja puhelinnumero.

Kyläkyyti pähkinänkuoressa

  • Kyläkyyti on uudenlainen liikennepalvelu, joka yhdistää taksi- ja bussimatkan piirteitä.
  • Kyyti tilataan ja maksetaan mobiililaitteiseen ladattavalla Kyyti-sovelluksella. Kyydin tilaaja määrittelee noutopaikan ja määränpään, ja matka yhdistetään muiden samaan suuntaan kulkevien kyyteihin.
  • Porvoossa Kyläkyyti liikennöi Porvoon keskusta-alueen, Kokonniemen liikuntahallien ja pohjoisten kylien välillä arki-iltoina (ma-pe) klo 18–22. Kyyti maksaa 3 euroa (alle 10 kilometriä) tai 5 euroa (yli kymmenen kilometriä). Kaksi ensimmäistä kyytiä ovat maksuttomia. Saat edun käyttöösi syöttämällä koodin kkporvoo sovellukseen (Tili > Lunasta kampanjakoodi).
  • Loviisassa Kyläkyyti kulkee Liljendal–Koskenkylä–Vanhakylä-alueella arkipäivinä aamuisin kello 5.15–8.15 ja iltaisin kello 17–19. Kyläkyyti sopii erityisesti Helsingin ja Kotkan välillä kulkevien bussien liityntäliikenteeseen Vanhankylän pikavuoropysäkeiltä. Kyyti maksaa 5 euroa. Tarjouskoodilla voit saada kaksi kyytiä ilmaiseksi. Saat edun käyttöösi syöttämällä koodin kkloviisa sovellukseen (Tili > Lunasta kampanjakoodi).
  • Lisätietoa Kyläkyydistä: www.porvoo.fi/kylakyyti ja www.loviisa.fi/kylakyyti.