Kyläkyyti – uudenlainen kimppakyyti

Loviisassa alkoi 14.1.2019 Kyläkyyti-kokeilu, joka jatkuu 28.6.2019 asti. Uudenlainen liikennepalvelu yhdistää taksi- ja bussimatkan piirteitä.

Kyläkyyti pähkinänkuoressa

Kyläkyyti-palvelun liikennöintialueeseen kuuluvat Liljendal, Koskenkylä, Vanhakylä, Pernajan kirkonkylä, Hopom, Haddom, Kuggom ja Loviisan keskusta. Liikennöintiajat ovat arkipäivinä aamuisin kello 5.30–7.30 ja iltaisin kello 16–19.

Kyyti tilataan ja maksetaan mobiililaitteiseen ladattavalla Kyyti-sovelluksella. Kyydin tilaaja määrittelee noutopaikan ja määränpään, ja matka yhdistetään muiden samaan suuntaan kulkevien kyyteihin. Kyläkyydin lähtö- ja saapumisajat voivat jonkin verran muuttua ilmoitettujen rajojen sisällä, mutta sovellus kertoo tarkemmin, milloin kyyti on tulossa.

Alle 10 kilometrin matkasta maksat 3 euroa ja yli 10 kilometrin matkasta 5 euroa. Tarjouskoodilla voit saada kaksi kyytiä ilmaiseksi. Saat edun käyttöösi syöttämällä koodin kkloviisa sovellukseen (Tili > Lunasta kampanjakoodi).

Loviisan kaupunkilipulla ja Itä-Uudenmaan seutulipulla voi käyttää Kyläkyytiä ilmaiseksi tallentamalla lipun tiedot Kyyti-sovellukseen.

Kyydin voi peruuttaa etukäteen maksutta. Peruuttamatta jätetystä matkasta veloitetaan Kyläkyydin normaali hinta.

Kyläkyyti toimii kartalla vihreäksi värjätyillä alueilla, eli
matkan noutopaikka ja määränpää voivat sijaita näillä
alueilla. Klikkaamalla kuvaa näet sen suurempana.

Pohjakartta: Maanmittauslaitos

 

 

Tutustu Kyläkyydin käyttöehtoihin
Kyyti-sovelluksen tietosuojaseloste löytyy täältä. 

Lataa Kyyti-sovellus

Kyläkyyti tilataan ja maksetaan Kyyti-mobiilisovelluksella. Lataa Kyyti-sovellus Google Play- tai App Store -sovelluskaupasta ja rekisteröidy käyttäjäksi.

 • Lue ja hyväksy Kyyti-sovelluksen käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö ja syötä sovellukseen sähköpostisoitteesi.
 • Tallenna sovellukseen puhelinnumero, jotta Kyläkyydin kuljettaja voi tarvittaessa ottaa sinuun yhteyttä.
 • Valitse maksutapa (debit- ja credit-maksukortit tai Apple Pay). Kyläkyyti maksetaan sovelluksessa kyydin tilaamisen yhteydessä. Maksu suoraan kuljettajalle ei ole mahdollinen.

Kuinka Kyläkyyti toimii?

Kun tarvitset kyytiä, etsi reitti ja tilaa kyyti etukäteen Kyyti-sovelluksen avulla. Voit tehdä ennakkotilauksen aikaisintaan viisi päivää ennen matkan ajankohtaa.

 1. Ilmoita kyytiä tilatessasi matkustajien (myös lapset), matkatavaroiden ja lemmikkieläimien määrä. Kerro myös, jos mukanasi kulkee pyörätuoli.
 2. Jos matkustaja tarvitsee saattajaa, myös hänet pitää ilmoittaa matkustajaksi Kyläkyytiin. Kyläkyydin kuljettaja ei voi toimia avustajana lähtö- tai saapumisosoitteissa. Vanhemmat vastaavat alaikäistensä toimista, vaikka lapsi matkustaisi ilman saattajaa.
 3. Sovellus ilmoittaa kyydin noutoajan aikavälinä, joka tarkentuu, kun tiedetään, yhdistyykö reittiin muita matkustajia. Tarkempi aika ilmoitetaan hyvissä ajoin ennen kyydin aikaisinta mahdollista noutoajankohtaa.
 4. Näet reaaliajassa päivittyvän noutoajan sovelluksessa viimeistään 10 minuuttia ennen aikaisinta mahdollista noutoaikaa. Tämän jälkeen voit seurata auton saapumista sovelluksen kartalla.
 5. Ole noutopaikassa ilmoitettuna aikana. Kyläkyyti ei voi odottaa yksittäisiä asiakkaita yli luvatun noutoajan, koska sen pitää pysyä muille asiakkaille lupaamassaan aikataulussa. Kuljettaja ottaa puhelimitse yhteyttä sovelluksessa ilmoitettuun numeroon, jos sijainnissa on epäselvyyttä.
 6. Tunnistat Kyläkyydin auton logosta ja rekisterinumerosta, joka ilmoitetaan sinulle kyydin tilauksen yhteydessä.
 7. Tilausnumero on matkalippusi. Kerro se kuljettajalle kyytiin noustessasi. Säilytä lippu matkan ajan.
 8. Tupakointi, alkoholin käyttö, auton sotkeminen ja häirintä on kielletty Kyläkyydissä.

Mitä Kyläkyyti maksaa?

Alle 10 kilometrin matkasta maksat 3 euroa ja yli 10 kilometrin matkasta 5 euroa.

Tarjouskoodilla voit saada kaksi kyytiä ilmaiseksi. Saat edun käyttöösi syöttämällä koodin kkloviisa sovellukseen (Tili > Lunasta kampanjakoodi).

Kyydin voi peruuttaa etukäteen maksutta. Peruuttamatta jätetystä matkasta veloitetaan Kyläkyydin normaali hinta.

Kyläkyyti tilataan ja maksetaan Kyyti-mobiilisovelluksella. Maksu veloitetaan sovellukseen tallentamaltasi maksuvälineeltä (debit- ja credit-maksukortit sekä Apple Pay) matkan päättymisen jälkeen. Kuitti löytyy sovelluksen tilaushistoriasta. Maksu suoraan kuljettajalle ei ole mahdollinen.

Helmikuusta lähtien maksuvälineenä voi käyttää myös Loviisan kaupunkilippua tai Itä-Uudenmaan seutulippua.

Syötä kaupunki- tai seutulipun tiedot sovellukseen

Itä-Uudenmaan seutulipun ja Loviisan kaupunkilipun omistajat voivat käyttää Kyläkyytiä ilmaiseksi tallentamalla lipun tiedot Kyyti-sovellukseen.

 • Valitse ensin ”Tili” sovelluksen alkunäkymän vasemman yläkulman valikosta, ja sen jälkeen ”Liity ryhmään”.
 • Syötä sovellukseen lipun mukainen ryhmäkoodi sekä muut tarvittavat tiedot.
 • Jos käytössäsi on Loviisan paikallisliikenteen kausilippu, koodi on LKAUSI19. Koodin lisäksi vaaditaan kausilipun sarjanumero (10 numeroa), etu- ja sukunimi ja puhelinnumero.
 • Jos käytössäsi on Itä-Uudenmaan kausilippu, koodi on ITÄUUKAUSI19. Koodin lisäksi vaaditaan syntymäaika muodossa ppkkvv, etu- ja sukunimi ja puhelinnumero.

Taustalla Sitran rahoittama kokeilu

Kyläkyyti-kokeilu on osa Sitran rahoittamaa alueellisen liikkumisen palveluiden kehityshanketta, jossa testataan uusia tapoja järjestää liikkumisen palveluita harvaan asutuilla alueilla. Kokeilussa yhdistetään julkisesti tuettuja kyytejä matkan itse maksavien kyyteihin, jolloin liikkuminen ilman omaa autoa on helpompaa jatkossa myös harvaan asutuilla alueilla. Samalla matkojen kustannukset ja päästöt pienenevät.

Kyläkyyti-kokeilu käynnistyy Loviisan lisäksi myös Porvoossa.