Lapsiperheille tarjolla yöhoitoa syyskuusta lähtien

Loviisan kaupungin varhaiskasvatuspalvelut tarjoaa 1.9.2018 alkaen vuorohoitoa tarvitseville perheille myös yöhoitoa.

Uuden varhaiskasvatuslain myötä kuntien on järjestettävä varhaiskasvatuspalveluita myös öisin ja viikonloppuisin. Loviisassa ympärivuorokautiselle hoidolle on kysyntää, vt. varhaiskasvatuspäällikkö Sofia Hoff kertoo.

– Tähän asti yöhoidon tarve on ollut epäsäännöllistä, mutta uskon kysynnän lisääntyvän pitkällä tähtäimellä kun tieto uudesta palvelusta leviää.

Sofia Hoff arvelee ympärivuorokautisen hoidon olevan avuksi perheille, joissa vanhemmat työskentelevät esimerkiksi pelastus- tai hoiva-alalla, ravintolatyöntekijöinä, poliiseina tai teollisuuden parissa.

– Tällä hetkellä tarjoamme iltahoitoa arkisin kello 22 asti ja perheet ovat tehneet omia järjestelyitä öiksi ja viikonlopuiksi. Kaikilla ei kuitenkaan ole mahdollisuutta isovanhempien tai lastenvahtien apuun.

Miten toimia jos lapsi tarvitsee yöhoitoa

Toistaiseksi yö- ja viikonloppuhoito keskitetään Koskenkylän päiväkotiin, kaksikieliseen Mustikat-ryhmään.

– Olemme tietoisia siitä, ettei maantieteellinen sijainti ole optimaalinen. Koskenkylän päiväkodissa meillä on kuitenkin parhaat puitteet vuorohoidolle. Tulevaisuuden suunnitelmissa siintää uusi päiväkoti Loviisan keskustan tuntumassa, jonne myös vuorohoito voitaisiin keskittää, Sofia Hoff sanoo.

Hoff kertoo, että Loviisan varhaiskasvatuksen piirissä jo olevalle lapselle voi toivoa yö- ja viikonloppuhoitoa ilmoittamalla siitä omalle päivähoitoyksikölle. Uuteen hakemukseen vuorohoidon tarve on mainittava hakulomakkeen lisätiedoissa. Ympärivuorokautisen hoidon aloittavan lapsen huoltajille tullaan jakamaan tietoa vuorohoidon käytännön seikoista.

Loviisan sivistyslautakunta käsittelee yö- ja viikonloppuhoidon toimintaperiaatteita kokouksessaan 29.8.2018.