Loviisa profiloitui yritysmessuilla

Kaupunginjohtaja stadsdirektör Jan D. Oker-Blom keskustelee pariskunnan kanssa diskuterar med paret

Loviisa oli näkyvästi esillä Yritys 2018 -messuilla Helsingissä 4.-5.9.2018. Kahden päivän aikana kaupungin edustajat loivat kontakteja uusiin yrittäjiin ja muihin potentiaalisiin Loviisaan muuttajiin.

Mukaansa kiinnostuneet saivat tuoreen Nosteessa-julkaisun Tätä et ehkä tiennyt Loviisasta, joka esittelee monipuolisesti Loviisaa yritysten toimintaympäristönä ja asuinpaikkana, jossa etätyön tekeminen on tehty helpoksi.

– Loviisa tunnetaan puutaloidyllistään, ja olemme aiemmin olleet mukana erilaisilla kuluttajille suunnatuilla matkailu- ja puutarhamessuilla. Nyt halusimme markkinoida hienoa kaupunkiamme myös modernien yritysten näkökulmasta ja asuinpaikkana etätyötä tekeville, kaupunginjohtaja Jan D. Oker-Blom kertoo.

Henkilökohtaiset kontaktit avain menestykseen

Kilpailu yrittäjistä ja eri alojen osaajista on kovaa.

– Kaikki ovat netissä ja sosiaalisessa mediassa. Menestyäksemme meidän täytyy päästä myös henkilökohtaisiin kontakteihin, Oker-Blom sanoo.

Yritys 2018 -messuilla kävi kahden päivän aikana yhteensä noin 3 500 vierasta. Nosteessa-julkaisua jaettiin lähes 500:lle Loviisasta kiinnostuneelle.

Kaupunginjohtaja Jan D. Oker-Blomin lisäksi tietoa jakamassa olivat kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mia Heijnsbroek-Wirén ja kehittämisjohtaja Sten Frondén sekä hiljattain Loviisaan Helsingistä muuttanut ja lakitoimisto Bonfide Oy:n perustanut yrittäjä Anne Vanhala.

– Oli hienoa, kun pääsimme keskustelemaan ihmisten kanssa. Kaikki olivat hyvin kiinnostuneita ja aika moni alkoi miettiä Loviisaa mahdollisena yrityksensä sijoituspaikkana. Monet ovat turhautuneet Helsingin kiireiseen elämänmenoon, ja Loviisan luonto, meri ja vapaa-ajan mahdollisuudet houkuttelevat. Itse muutin Helsingistä tänne runsas vuosi sitten, ja olen ollut kaikin puolin todella tyytyväinen, Anne Vanhala sanoo.

Kuvassa Loviisaan muuttanut yrittäjä Anne Vanhala, joka kertoi messuvieraille omista kokemuksistaan. Oikealla etualalla kaupunginjohtaja Jan D. Oker-Blom.