Loviisan remontoitu jäähalli otetaan käyttöön

Rauhalan urheilupuistossa sijaitsevan jäähallin perusparannus on loppusuoralla. Jäähalli otetaan käyttöön 5.9.2018.

Nyt tehtävä kunnostus on jäähallin ensimmäinen suurempi huolto ja kunnostus. Jäähallin julkisivu on saanut uuden metalliverhouksen ja itse jäähallissa on jään alusta maalattu uudestaan ja kaukalo uusittu joustokaukaloksi. Samalla kaukalon mitat ovat hieman muuttuneet. Uuden jään leveys on 27 metriä ja pituus 57 metriä, mikä aiheutti myös muutoksia jäähdytysputkistoissa.

Toimitsija- ja jäähyaitiot on uusittu ja siirretty kentän toiselle puolelle Suomen jääkiekkoliiton ja IIHF:n (International Ice Hockey Federation) ohjeiden mukaisiksi. Tämä on tuonut mukanaan myös pieniä muutoksia katsomoon. Uusia vaihtopenkkejä odotetaan saapuvaksi lähiaikoina. Jäätä huolletaan kesällä hankitulla uudella jäänhoitokoneella.

Vanhasta huoltorakennuksesta uudet pukukopit

Uuden huoltorakennuksen rakentaminen jäähallin eteläpäätyyn on vielä kesken. Tänne tulee kentänhoitajan tilat sekä jäänhoito- ja muun huoltokaluston talli. Työmaa on erotettu verkkoaidalla ja turvallisuussyistä ulkopuoliset eivät saa liikkua alueella.

Uuden tallin valmistuttua vanha huoltorakennus muutetaan kahdeksi pukukopiksi wc- ja suihkutiloineen, joista uloskäynti tulee jalkapallokentän suuntaan. Kentänhoitajien tila muutetaan pieneksi pukukopiksi. Muihin pukukoppeihin ei tehdä muutoksia.

Uusi huoltorakennus on turvallisempi sähkökäyttöisen jäänhoitokoneen latausta ajatellen sekä lisää talvisin hyvinkin täyden parkkipaikan turvallisuutta.

Loviisan kaupunki on budjetoinut jäähallin saneeraukseen ja uuteen huoltorakennukseen 400 000 euroa, jonka lisäksi kaupunki on saanut Aluehallintoviranomaisen myöntämää valtion avustusta 100 000 euroa liikuntapaikkarakentamiseen.

Yleisluisteluita jäähallissa
tiistaisin
klo 17.00-17.40 mailan kanssa
sunnuntai 9.9.
klo 17.45-18.45 ilman mailaa
sunnuntai 23.9.
klo 17.30-18.45 ilman mailaa