Luottamuselimissä tällä viikolla kulttuuri- ja vapaa-aikatoiminnan avustukset

LWT tapahtumassa ihmisiä kadulla

Loviisan kaupunginhallitus päättää muun muassa kaupungin ja Loviisan Wanhat Talot ry:n yhteistyön tiivistämisestä. Hyvinvointilautakunta jakaa avustuksia paikallisille yhdistyksille ja perusturvalautakunta harkitsee kenkien liukuesteiden hankkimista senioreille.

Kaupunginhallitus ottaa maanantaina 6.5. kantaa siihen, lähteekö Loviisan kaupunki tukemaan Loviisan Wanhat Talot -tapahtumaa jatkuvalla sopimuksella. Viime vuonna sovitun yhteistyösopimuksen mukaan kaupunki vastasi muassa liikennejärjestelyistä ja osallistui tapahtuman markkinointiin.

Ehdotuksen mukaan yhteistyösopimuksesta tulisi toistaiseksi voimassa oleva. Lisäksi Loviisan kaupunki tukisi tapahtumaa 30 000 eurolla vuosittain. Tarkoituksena on turvata valtakunnallisesti tunnetun tapahtuman jatkuvuus. Elokuinen tapahtumaviikonloppu houkuttelee noin 15 000 vierailijaa Loviisaan.

Lisäys 7.5.2019 klo 10: Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan palauttaa asian uuteen valmisteluun.

Kaupunginhallitus 6.5.2019

Kuluvan vuoden avustukset liikuntaseuroille, nuorisoseuroille ja kulttuuriyhdistyksille jaetaan hyvinvointilautakunnassa 8.5. Seurojen ja yhdistysten toimintaa tuetaan isommilla ja pienemmillä summilla sekä toiminta- että kohdeavustusten muodossa.

Ehdotuksen mukaan liikuntaseuroille jaetaan 35 700 euroa toiminta-avustusta 18 seuralle. Nuorisoseuroille ja -yhdistyksille toimintatukea jaetaan yhteensä 15 900 euroa 17 yhdistykselle. Kulttuuriyhdistyksille jaetaan toiminta-avustuksia yhteensä 18 200 euroa 18 yhdistykselle. Ehdotukset avustusten saajiksi on listattu hyvinvointilautakunnan esityslistassa.

Hyvinvointilautakunta 8.5.2019

Perusturvalautakunta pureutuu pitkään esityslistaan torstain 9.5. kokouksessa. Lautakunta ottaa kantaa muun muassa Loviisan ja Lapinjärven viime vuoden hyvinvointikatsaukseen, kaupungin potilastietojärjestelmän uusimiseen, puheterapiapalveluiden kilpailutukseen ja turvapuhelinpalvelun jatkamiseen.

Tämän lisäksi lautakunta päättää, hankitaanko seniori-ikäisille asukkaille kenkien liukuesteitä. Moni seniori hankkii itselleen sopivimmat liukuesteet tai nastakengät, mutta esteitä voitaisiin jakaa heille, joilla ei niitä vielä syystä tai toisesta ole. Perusturvakeskuksen arvion mukaan 30 paria vuodessa riittäisi.

Perusturvalautakunta 9.5.2019

Tällä viikolla kokoustavat myös tarkastuslautakunta (8.5.) sekä kasvatus- ja sivistyslautakunnan ruotsinkielinen koulutusjaosto (7.5.).