Meripartioleiri Satahanka järjestetään ensi kesänä Loviisassa

Satahanka on 4–6 vuoden välein järjestettävä Suomen Partiolaisten – Finlands Scouter ry:n tapahtuma, joka kokoaa yhteen meripartiolaisia ja meripartiosta kiinnostuneita ympäri Suomea. Leirille odotetaan myös kansainvälisiä vieraita.

Kansainvälinen meripartioleiri Satahanka XIII järjestetään Loviisan Rönnäsissä 30.7.–6.8.2018.

Satahangalle ovat tervetulleita kaikki yli 12-vuotiaat partiolaiset sekä partiosta kiinnostuneet nuoret ja aikuiset. Vuonna 2013 Satahangalle osallistui noin 1300 leiriläistä. Satahangalla on pitkät perinteet ja se on järjestetty ensimmäisen kerran jo vuonna 1955.

– Satahangalla purjehditaan, jollaillaan ja harjoitellaan merimiestaitoja. Leiriltä saa varmasti myös unohtumattomia kokemuksia ja uusia ystäviä, kertoo leirinjohtaja Aino Pohjanvirta.

Leirin teema ”minun mereni” kasvattaa leiriläisiä kehittämään omaa suhdettaan mereen sekä muihin vesistöihin. Se opettaa leiriläiselle ympäristön ja merensuojelun tärkeyttä. Leirillä jaetaan tietoa myös meriluonnosta ja ympäristöstä, luonnonvoimista ja niihin varautumisesta.

Yhteistyössä paikallisten kanssa

Vaikka itse leiri kestää vain viikon, ei leirialue tilapäisine rakennelmineen synny yhdessä yössä.

Loviisan alueella tullaankin näkemään partiolaisia useamman viikon ajan ensi kesänä. Mahdollisuuksien mukaan rakentamisen ja erilaisten hankintojen apuna halutaan käyttää paikallisia toimijoita ja tuottajia.

– Olemme avoimia monenlaiselle yhteistyölle niin isojen kuin pienempien paikallisten toimijoiden kanssa, kertoo kumppanuuspäällikkö Ville-Aleksi Vuorinen.

Leiri tekee tiivistä yhteistyötä myös Loviisan kaupungin kanssa. Yhteistyön muodot tarkentuvat loppuvuoden ja ensi kevään aikana.

Kaupungin ja leirin välinen yhteistyö on kuitenkin jo tuottanut tulosta, sillä leirialue Rönnäs on Loviisan kaupungin omistama.

– On todella hienoa saada meripartiolaisten suurleiri Loviisaan. Meillä on pitkät perinteet partiotoiminnasta – toimiihan täällä yksi Suomen vanhimmista partiolippukunnista Lovisa svenska boyscouter, toteaa Loviisan kaupungin kehittämisjohtaja Sten Frondén.

Satahangan omat verkkosivut