Onnelan laajennus ja LWT-sopimus jälleen ajankohtaisia

Loviisan luottamuselimissä palataan tällä viikolla pariin jo aiemmin ajankohtaiseen aiheeseen. Viikolla 21 kokoustavat kaupunginhallitus, kasvatus- ja sivistyslautakunta sekä elinkeino- ja infrastruktuurilautakunta.

Kaupunginhallitus käsittelee maanantaina 20.5. muun muassa Loviisan Wanhat Talot ry:n kanssa tehtävää, toistaiseksi voimassa olevaa sopimusta LWT-tapahtuman järjestämisestä ja tukemisesta. Asia lähetettiin uuteen valmisteluun hallituksen edellisessä kokouksessa.

Uudessa sopimusluonnoksessa rahallisen tuen määrä on pienentynyt 30 000 eurosta 22 000 euroon vuodessa. Lisäksi yhdistyksen ja Loviisan kaupungin on tarkoitus sopia tapahtuman käytännön järjestelyiden ja markkinoinnin vastuun jakamisesta.

Lisäksi kaupunginhallitukselle esitetään 5 000 euron kertakorvauksen maksamista yhdistykselle LWT-tapahtuman markkinoinnin ja viestinnän uudistamiseen sekä verkkokaupan perustamiseen.

Kaupunginhallitus suunnittelee myös Koskenkylän uintipaikan kehittämistä. Ehdotuksen mukaan Koskenkylän uintipaikka muutetaan uimarannaksi, varusteita ja turvallisuutta parannetaan ja asukkaiden toiveita alueen kehittämiseksi kuullaan vielä tämän vuoden aikana. Valtuustoaloitteena alkunsa saanut suunnitelma käsitellään vielä kaupunginvaltuustossa.

Kaupunginhallitus 20.5.2019

Koskenkylän kouluille uudet nimet?

Kasvatus- ja sivistyslautakunta ottaa kokouksessaan keskiviikkona 22.5. pohdittavakseen valtuustoaloitteen, joka ehdottaa Koskenkylän koulujen uudelleen nimeämistä Mikael Agricolan kouluksi ja Mikael Agricolas skolaksi. Päätösehdotuksen mukaan lautakunta haluaa kuulla jaostoja ja koulujen edustajia nimiasiassa.

Lautakunnan esityslistalla on myös muun muassa koulukyytiperiaatteet ja koulukyytien kilpailutukset sekä viisivuotiaiden maksuttoman varhaiskasvatuksen toteuttaminen. Loviisan kaupunki sai opetus- ja kulttuuriministeriön erityisavustusta kokeiluun, jossa viisivuotiaille tarjotaan 20 viikkotuntia ilmaista varhaiskasvatusta.

Kasvatus- ja sivistyslautakunta 22.5.2019

Onnelan tiivistetty laajennus lautakunnassa

Elinkeino- ja infrastruktuurilautakunnan aiheina torstaina 23.5. ovat muun muassa työllistymistoiminnan uudelleen organisointi ja Harjurinteen koulun vanhemman osan saneerauksen pääpiirustukset.

Lautakunta saa myös nähtäväkseen palvelutalo Onnelan laajennuksen uudet, tiivistetyt pääpiirustukset. Aiemmin laadittujen piirustusten mukaan laajennuksen kustannusarvio olisi ylittynyt 20 prosentilla, joten laajennusta päätettiin yksinkertaistaa ja urakka kilpailuttaa uudelleen.

Uudet pääpiirustukset ovat saaneet vihreää valoa perusturvalautakunnalta. Jos elinkeino- ja infrastruktuurilautakunta hyväksyy piirustukset, voidaan siirtyä uusien urakkatarjousasiakirjojen laatimiseen.

Palvelutalo Onnela sijaitsee Pernajan kirkonkylässä. Laajennus rakennetaan puretun palvelutalo Hemgårdenin paikalle.

Elinkeino- ja infrastruktuurilautakunta 23.5.2019