Päätös pääkirjaston väistötiloista siirtyy joulukuulle

Loviisan kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 13.11.2017 palauttaa kysymyksen pääkirjaston väistötiloista uuteen valmisteluun.

Hallitus käsittelee asiaa uudelleen kokouksessaan 4.12.

Ehdotus oli solmia Kuningattarenkatu 3:ssa sijaitsevan kiinteistön omistajan kanssa viisivuotinen vuokrasopimus. Kaupunginhallitus päätti kuitenkin, että vuokrasopimuksesta on käytävä lisäneuvotteluja kiinteistön omistajan kanssa.

Loviisan pääkirjaston on siirryttävä väistötiloihin mahdollisimman pian sisäilmaongelmien takia. Kaupunki on syksyn aikana harkinnut useita vaihtoehtoja, muun muassa entistä ruokakauppaa Määrlahdessa, Nordean konttorin yläkertaa, poliisitaloa, Valkon satamataloa, parakkeja sekä pian vapautuvaa palvelutalo Hambergin kotia. Mitkään näistä vaihtoehdoista eivät ole olleet sopivia kooltaan, sijainniltaan ja kunnoltaan toimiakseen kirjastona useita vuosia.

Kuningattarenkatu 3:n kiinteistön katutasossa on tällä hetkellä vuokralla lastenvaatteisiin erikoistunut kirpputori ja kellarikerros on tyhjillään. Sekä Loviisan kaupunki että kiinteistön omistaja ovat sopimusneuvottelujen käynnistyttyä pyrkineet auttamaan yrittäjää löytämään uudet, sopivat toimitilat siltä varalta, että vuokrasopimus joudutaan irtisanomaan. Nykyisellä vuokralaisella on kolmen kuukauden irtisanomisaika.